Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 3 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Lordstown Endurance gaat Tesla Cybertruck en Rivian R1T verslaan

Vlak voor het einde van 2019 komt er nog even een nieuwe elektrische autofabrikant in de lucht: Lordstown Motors. Het komt met een nieuwe pick-up en deze zal de Tesla Cybertruck en de Rivian R1T verslaan.

Lordstown EnduranceJahoor, we hebben er weer één: een elektrische autofabrikant die het Tesla en Rivian wel even moeilijk gaat maken. Dit keer gaat het over Lordstown Motors, een startup die vorige maand de voormalige Lordstown-fabriek van General Motors kocht. Het idee is om daar de Endurance te maken, een volledig elektrische pick-up die eerder op de markt moet komen dan de Tesla Cybertruck en de Rivian R1T.

Vier elektromotoren

Zoals je verwacht van een jonge startup is er weinig tastbaars wat het kan laten zien. De bovenstaande schets is alles wat we hebben van de Lordstown Endurance. En dat terwijl het bedrijf beoogt om de productie halverwege volgend jaar al te starten. Daarmee hopen de Amerikanen de eerste volledig elektrische pick-up op de markt te hebben. Uiteindelijk is het doel om een truck met vier elektromotoren (achter elk wiel één) en een actieradius van ongeveer 400 kilometer van de te laten band rollen. De technologie hiervoor komt bij Workhorse, een maker van elektrische bedrijfsvoertuigen, vandaan.

Goedkoper

Lordstown denkt dat ze de Endurance voor $52.500 aan de man kunnen brengen. Dat maakt hem iets duurder dan de Tesla Cybertruck, maar flink goedkoper dan de Rivian R1T die bij $69.000 begint. De truck is vooral bedoeld voor professioneel gebruik en zal ook als zodoende afgewerkt worden. Dat wil zeggen dat hij vooral praktisch wordt. Daarom belooft de fabrikant ook een grote ‘frunk’ zodat je je kwetsbare spullen niet in de laadbak hoeft te vervoeren.

Of we de Lordstown Endurance ooit in Nederland zullen gaan zien is op dit moment nog maar de vraag. Het lijkt erop dat de start-up zicht vooralsnog alleen richt op de Amerikaanse markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.