Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 3 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW M weigert volledig elektrische aandrijflijn

Als het aan BMW M ligt hoeven we van hen voorlopig geen volledig elektrische auto te verwachten. Volgens een manager van de Duitse autobouwer kleven er teveel nadelen aan een dergelijke aandrijflijn.

BMW M Vision

Bij elke autofabrikant is men bezig met één of meerdere volledig elektrische auto’s. Zo ook bij BMW, maar de sportieve tak, BMW M GmbH, wil er nog niet aan geloven. De auto’s die het M-label opgeplakt krijgen gaan vooralsnog niet samen met de ervaringen die elektromotoren en accu’s met zich meebrengen. Carsten Pries, BMW M productmanager, zegt in gesprek met Cars Guide dat de technologie voor elektrische aandrijflijnen nog niet op het niveau is waarbij BMW M het wil gaan gebruiken in hun voertuigen.

Gewicht

Pries doelt daarmee vooral op het gewicht die een volledig elektrische aandrijving met zich meebrengt. Met name de accu is vaak erg zwaar. Een volledig elektrische aandrijving is pas interessant als het gewicht van een accupakket flink omlaag gaat. De manager zegt dat de nieuwe technologie zich eerst dient te bewijzen voordat BMW M het wil gaan gebruiken, en dat is in zijn ogen nog niet gebeurt.

“We hebben in het verleden met technologie als de turbo en vierwielaandrijving al laten zien dat dit soort dingen goed genoeg moeten zijn, en daarnaast ook in lijn liggen met wat we willen bereiken met onze auto’s. Het moet iets toevoegen aan de de dynamiek, de precisie en de behendigheid,” vertelt Pries. “In het geval van de turbo was de reactietijd in het begin niet goed genoeg. Daarom wachtten we met de introductie van dit systeem tot we een goede oplossing hiervoor hadden.”

Porsche

Tegelijk bleek Pries erg onder de indruk te zijn van hetgeen Porsche met de Taycan heeft neergezet. Hij geeft aan dat ze bij BMW M ook zeker de ontwikkelingen bij de concurrent in de gaten houden, maar dat ze daar niet op reageren. Hij geeft aan dat BMW M vooral pro-actief en niet reactief wil werken. De Beierse autofabrikant zal dus niet in de voetstappen van Porsche volgen met een eigen performance-EV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.