Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 22 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Rivian R1T elektrische pick-up is in productie

Het lijkt erop dat Rivian daadwerkelijk Tesla gaat verslaan met het op de markt brengen van een volledig elektrische pick-up. De Rivian R1T is in productie gegaan.

Rivian R1T

Vorig jaar toonde Rivian voor het eerst hun volledig elektrische pick-up, de R1T, aan de wereld. Het bedrijf erachter werkte er al jaren langer aan, maar hield dit expres stil. Het wilde namelijk de eerste zijn met een elektrische pick-up op de markt. Nog voordat Tesla met hun versie ervan komt. Dat doel lijkt nu te gaan lukken, want waar Tesla nog steeds geen pick-up heeft getoond, daar is de R1T al in productie genomen.

Panelen

Dit laat Rivian via social media weten. De eerste panelen voor de truck worden nu gemaakt in de Mitsubishi-fabriek in Normal in de Amerikaanse staat Illinois. De R1T staat gepland voor een lancering in 2020 en het lijkt er nu daadwerkelijk op dat dit gaat lukken. Al hebben we het hier nog niet over de volledige productie van de auto, maar eerder het voorwerk zodat de gehele productie soepel zal verlopen.

Rivian R1T

Dat Rivian alles op alles zet om als eerste met een elektrische pick-up te komen werd eerder deze maand extra duidelijk. Toen werd bekend dat de fabrikant werknemers bij de grootste concurrenten aan het wegkapen is. Zo haalde Rivian werknemers die bij Tesla, Ford, en General Motors aan elektrische pick-ups werkten, over om bij hen te komen werken. Daarmee saboteert het gedeeltelijk de voortgang bij de concurrentie terwijl het de eigen positie versterkt.

Indruk

De Rivian R1T wordt een truck waarvan bijna elk aspect indruk wekt. Zo moet hij van 0-100 km/h kunnen sprinten binnen 3,2 seconden en kan hij ook nog eens 5.000 kilo trekken. Daarnaast kan hij met de grootste accu van 180 kWh 640 kilometer afleggen voordat hij weer aan de lader moet. Het jammere is dan wel weer dat het laden niet zo heel snel gaat: maximaal met 160 kWh. Daarmee moet een half uurtje aan de lader zorgen voor 280 kilometer aan extra bereik.

Naast de pick-up komt Rivian ook met een SUV: de R1S. Deze rolt op hetzelfde chassis en heeft dezelfde aandrijflijn. Alleen de carrosserie is dus anders. De lancering van de SUV staat ergens in 2021 op de planning.

Rivian R1S

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.