Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 22 jul 2019

Jaguar J-Pace bevestigd, komt op basis van Land Rover Defender

De geruchten over een nieuwe SUV van Jaguar gaan al tijden rond. Nu heeft Jaguar officieel bevestigd dat de Jaguar J-Pace er komt. Hij gaat de strijd aan met de Audi Q7, BMW X5 en Mercedes-Benz-GLE en rolt op hetzelfde chassis als de nieuwe Land Rover Defender.

Jaguar F-Pace SVR SVO

Sinds begin dit jaar gaan er al geruchten over een Jaguar J-Pace. De SUV die het de goedlopende modellen van Duitse komaf het moeilijk moet gaan maken. Afgelopen vrijdag werd bekend dat de Engelse SUV er ook daadwerkelijk gaat komen. Jaguar toonde een voorproefje van de auto aan enkele journalisten die meewerken aan de World Car of the Year-award.

Defender

Volgens Jaguar gaat de J-Pace het chassis met de aankomende Land Rover Defender delen. Dit MLA-platform wordt later dit jaar tegelijk met de Defender gelanceerd. Een van de voordelen van het MLA-platform is dat het geschikt is voor niet alleen reguliere aandrijflijnen, maar ook overweg kan met hybride en volledig elektrische-lijnen.

Land Rover Defender

Met het bevestiging van het model, kan het niet heel lang meer duren voordat we een prototype zullen zien. Zeker niet aangezien de geruchten gaan dat de Jaguar J-Pace in 2021 al op de markt moet verschijnen.

Baby Jag

Naast het nieuws dat Jaguar nog een stapje hoger gaat in de SUV-markt, laat het merk ook weten dat het kijkt naar de ruimte in de markt onder de kleinste hoogpotige telg, de E-Pace. De Engelsen zijn aan het kijken naar de mogelijkheden om ‘Baby Jags’ op de markt te brengen. Hierbij wordt gedacht aan kleine SUV’s met namen als A-Pace en B-Pace.

Jaguar E-Pace

Naast al het hoge nieuws, komt Jaguar binnenkort ook met wat lager op de weg liggende wagens. Het merk heeft al laten weten dat er binnenkort een compleet nieuwe generatie XE aankomt. Dat geldt ook voor de F-Type. Daarmee is Jaguar nu aan het testen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.