Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 20 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Rivian R1T wordt 750 pk sterke camping op wielen

Kamperen met je elektrische auto? Het kan met een Tesla, maar Rivian laat zien hoe het echt moet met hun tot camping omgebouwde Rivian R1T Overland.

Rivian R1T Overland

 

Rivian kennen we ondertussen allemaal als bouwer van de elektrische pick-up die het vuur nu al aan de schenen van Elon Musk legt. De auto legt de drempel voor de toekomstige pick-up van Tesla flink hoog met zijn bereik van 644 kilometer (440 mijl) en 750 pk. Maar ook op het gebied van gebruik op de camping gaat Rivian R1T verder dan Tesla’s. De Amerikanen hebben hun pick-up namelijk omgetoverd tot een mini-camping. Dat is een flinke stap verder dan de ’Camper Mode’ die op een Tesla te vinden is.

Camper Mode geeft de Tesla-rijder de mogelijk om de auto eigenlijk als accu te gebruiken. Hij kan zijn telefoon opladen, de koelbox aansluiten en de lichten gebruiken om de standplaats op te lichten. Veel meer dan dat is het niet. Rivian blaast daar overheen, want hun pick-up heeft een complete uitschuifbare elektrische keuken, een koelkast en een plek voor een tent achterop.

Geen uitdaging

Kortom, een weekje kamperen met een elektrische auto is ineens geen uitdaging meer. Zeker niet als we Rivian mogen geloven. Larry Parker, Creative Director van het merk, vertelt dat de keuken en extra verlichting een week onafgebroken gebruikt kunnen worden en dat dit maar 20 kWh van het het 180 kWh accupakket afsnoept. Helaas laat hij niet weten hoeveel energie de koelkast in de ‘frunk’ nodig heeft.

De keuken schuift uit de extra laadruimte achter de cabine en voor de laadbak. Deze heeft twee inductiepitten en een gootsteen met kraan die is aangesloten op een 19 liter tank. Natuurlijk zijn er ook lades te vinden met daarin borden en bestek. Er kan zelfs water gekookt worden met de bijbehorende waterkoker.

Tent

Achterop is ruimte voor een speciale Tepui tent. Deze komt niet in, maar op de laadbak. Hiervoor moet wel eerst Rivian’s flexibele cross bar system geplaatst worden. Dit is een aan de bovenkant van de zijwanden geplaatste set balken die de laadbak kunnen afdichten.

De hele keuken zal als optie leverbaar zijn als Rivian de R1T eind 2020 lanceert. De autofabrikant heeft op dit moment alleen de campinguitrusting voor de R1T laten zien. Deze past niet op de R1S, de SUV-uitvoering van de elektrische auto. Maar mocht er genoeg interesse zijn om daar ook een keuken in te bouwen, dan gaat Rivian zeker kijken wat mogelijk is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.