Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 5 jul 2019

Elektrische pickup-maker Rivian kaapt mensen van Tesla, Ford en Faraday Future

Rivian, de elektrische autobouwer die eerder met een volledig elektrische pickup kwam dan Tesla, groeit hard. Om die groei bij te benen haalt het werknemers weg bij Tesla, McLaren, Apple, Ford en Faraday Future.

Rivian R1T

Tot vorig jaar wist nog bijna niemand van Rivian. Het bedrijf bestaat ondertussen al 10 jaar, maar kwam toen pas met de R1T, hun volledig elektrische pickup. Sindsdien groeit het explosief dankzij onder andere gigantische investeringen van Ford en Amazon. Er werken nu meer dan 750 mensen en veel van de nieuwkomers hebben hun achtergrond bij grote concurrenten.

Grote namen

Techsite The Verge deed onderzoek naar de laatste lading nieuwe werknemers bij Rivian en kwam erachter dat de auto-startup een paar grote namen bij grote bedrijven heeft weggekaapt. Hieronder valt bijvoorbeeld Mike Bell, een Apple topman die medeverantwoordelijk is geweest voor de komst van de iPhone. Opvallend is ook dat Rivian ongeveer 50 man afkomstig van Faraday Future in dienst heeft genomen. Faraday Future is een bedrijf dat al jaren een elektrische auto op de markt wil brengen, maar telkens weer om nieuwe investeringen vraagt omdat het geld op is.

Ook bij Ford voelden ze dat Rivian mensen nodig had. Minstens twintig belangrijke mensen stapten over naar Rivian. Eén daarvan is Randy Frank die verantwoordelijk was voor de wereldwijde engineering services. Ook technisch designer R. Barry Caldwell verliet Ford voor Rivian. Daarmee is het niet de enige designer die bij andere automakers vandaan komt. Barry Lett, McLaren’s chief designer voor nieuwe projecten, werkt nu samen met andere experts van McLaren bij de elektrische startup.

Rivian R1T

Tesla

Tesla lijkt minder geraakt door kapingen van Rivian. Elon Musk hoefde maar twaalf werknemers uit te zwaaien. En Apple’s Tim Cook zag zes man vertrekken. Alle zes werkten daar aan het geheimzinnige ‘Special Projects‘, wat naar alle waarschijnlijkheid de autonome auto van het bedrijf moet zijn.

Met de nieuwe lading werknemers laat Rivian in ieder geval wel zien dat het serieus bezig is om als eerste met een elektrische pickup op de markt te komen. Het lijkt onderdeel van de strategie te zijn om Ford, Tesla en General Motors te verslaan door hun experts weg te kapen.

Lancering

De Rivian R1T staat gepland voor een lancering in 2020. Als alles goed gaat moet het dan ook de eerste volledig elektrische pickup op de markt zijn. Tesla, Ford en General Motors lieten wel weten dat ze bezig zijn met vergelijkbare voertuigen, maar hebben daar nog niets van laten zien.

Reageer op artikel:
Elektrische pickup-maker Rivian kaapt mensen van Tesla, Ford en Faraday Future
Sluiten