Audi SQ7 TDI: Nieuwe looks, zelfde dieselhart
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fa199519-large-133294.jpg)
Onlangs toonde Audi de SQ8 TDI aan de wereld. Met de komst van de power-SUV, kon het ietwat kleinere broertje natuurlijk niet achterblijven. Vandaag toont het merk daarom de vernieuwde Audi SQ7.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fa199391-large-915441.jpg)
Audi is een merk dat niet bepaald een goede naam heeft als het op diesel aankomt. Als een van de grotere namen in het dieselschandaal zou je zeggen dat je helemaal van de oliegestookte motorblokken afstapt. Maar Audi doet precies het tegenovergestelde. De Duitsers geven zo’n beetje de hele S-lijn krachtige dieselmotoren. Ook de vernieuwde Audi SQ7 blijft trouw aan de zelfontbrander en krijgt dus geen benzineblok.
Niets nieuws
Onder de kap van de nieuwe SQ7 vinden we vreemd genoeg helemaal niets nieuws terug. Hij heeft exact dezelfde vierliter V8 met twee turbo’s en een elektrische compressor. Ook heeft Audi niet te moeite genomen om die elektronisch wat te kietelen, want hij produceert nog steeds de bekende 435 pk en 900 Nm. Prestaties zijn er gelukkig niet minder om geworden: 0-100 km/h sprint gebeurt in 4,8 seconden en topsnelheid is wederom elektronisch begrensd op 250 km/h.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fa199532-large-371739.jpg)
Waar zitten de veranderingen voor de Audi SQ7 dan wel? Vooral in het interieur. Natuurlijk zijn de lijnen aan de buitenkant iets strakker getrokken zodat de SUV beter tussen het huidige Audi-aanbod past. Maar binnenin is de auto echt anders. Daar vinden we nu twee aanraakgevoelige schermen en is de draaiknop, waarmee het infotainmentsysteem aangestuurd werd, verwijderd. Ook is het staande scherm op het dashboard verdwenen.
Hobbels en bobbels
Vanaf nu is het digitale instrumentarium ook standaard op de SQ7. Optioneel kan er voor een hoop digitale extraatjes gekozen worden. Denk hierbij aan een ingebouwde wi-fi hotspot, een head-up display, voice control en advanced suspension-pakket met actieve elektromechanische rolstabilisatie. Dit laatste systeem moet volgens Audi alle hobbels en bobbels in de weg herkenen en de vering hierop instellen. Daardoor zouden de inzittenden deze niet meer moeten voelen.
De auto zal vanaf september dit jaar bij de dealers staan. Wat er dan op het prijsbordje staat is nog niet bekend. Audi zal deze op een later moment communiceren.
Lees ook:
Ook interessant
-
Benzine toch niet duurder!
-
Nooit meer een parkeerkaartje kopen: zo werken de 4 bekendste parkeerapps
-
Deze occasion wil je: Peugeot 607, beter dan een BMW 5-serie?
-
Bijna 30 procent van de benzinerijders wil na accijnsverhoging een andere auto
-
Audi stopt met de Q4 e-tron 40, dit is zijn opvolger
-
Wanneer je ook in auto’s van Lexus een yoke-stuur kan verwachten
-
Dit is hoeveel wegenbelasting je voor een camper betaalt in 2026
-
Duik in de prijslijst: de Kia EV9, wat de Koreaanse mastodont kost
-
Skoda maakt de Enyaq 1000 euro duurder, maar dat is niet zonder reden
-
Dit kosten de nieuwe Mini Cooper en Countryman
-
De wankelmotor is betaalbaar terug bij Mazda
-
Je bent al te laat, als je een Volvo met dieselmotor wil kopen