Duik in de Prijslijst: Volkswagen T-Roc R van 80 mille?
Voor het eerst heeft de R-divisie van Volkswagen een potente compacte crossover ontwikkeld: de Volkswagen T-Roc R. Dit R-model heeft een 300 pk en 400 Nm sterke 2.0 TSI turbobenzinemotor, gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat en 4Motion-vierwielaandrijving. Goedkoop is de T-Roc R niet, maar welke opties zijn er eigenlijk mogelijk? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.
T-Roc R versus MINI Countryman JCW
De basisprijs van de Volkswagen T-Roc R begint bij 58.200 euro. Das al aardig aan de prijs. Aan de andere kant: een 306 pk sterke MINI Countryman John Cooper Works ALL4 met 306 pk en 450 Nm kost in beginsel al 60.450 euro. In die zin is de T-Roc R dus iets in het voordeel.
Diverse kleuren mogelijk
Volkswagen levert de T-Roc R in diverse kleuren. De unilak Flash Red is standaard en heeft dus geen meerprijs. Voor de unilakkleur Flash Red Black betaal je 730 euro extra. In dit geval wordt het dak in zwart uitgevoerd. Deze optie levert Volkswagen voor alle kleuren, met uitzondering voor Deep Black.
Flitsende tinten
De kleur Pure White is ook ‘gratis’, tenzij je voor de optie Pure White Black gaat (711 euro meerprijs). Er is een pareleffectlak, te weten Deep Black. Deze tint kost 797 euro extra. Toch zitten de echt knallende kleuren in het gamma metalliclakken. Voor de kleuren Energetic Orange en Kurkuma Yellow betaal je 912 euro bij. Wil je deze kleuren met een zwart dak, dan betaal je 1.395 euro extra. Voor de tinten Indium Grey, Lapiz Blue en White Silver ben je 797 euro extra kwijt, tenzij je kiest voor een zwart dak (1.279 euro). Een Volkswagen T-Roc R mag best knallen, daarom gaan we voor de tint Energetic Orange Black. Lang leve Nederland!
Twee wieldesigns
Volkswagen levert standaard 18-inch lichtmetalen wielen, toch maken de optionele 19-inch Pretoria-wielen de T-Roc helemaal af. En ze zijn niet eens heel veel duurder: 707 euro.
Interieur
Voor het interieur stelt Volkswagen zich gul op. Je hoeft niets bij te betalen voor je keuzes. Standaard levert Volkswagen lederen bekleding, maar dat mag je zonder meerprijs omzetten in de bekleding ‘Nappa/Carbon’. Of lijkt dat maar zo? Stiekem wel, want deze bekleding wordt alleen geleverd in combinatie met het R-Line exterieur- en interieurpakket en dus betaal je 2.180 euro bij.
Losse opties
Tussenstandje doen? Waarom niet! De teller staat met de geselecteerde lakkleur, wielen en de interieurbekleding op 63.398 euro. Nu komen we uit bij de losse opties. Ook in die lijst kun je aardig wat munten spenderen. We beginnen even bij de pakketten. Er zijn er twee, het Advance-Pakket en het Executive-pakket.
Advance-pakket
Het Advance-pakket kost 1.398 euro en rust je T-Roc R uit met de volgende extra’s:
- Panoramaschuif-kanteldak, elektrisch bedienbaar
- Koplampverlichting LED
- Zijruiten achter en achterruit getint, 65% lichtabsorberend
- Buitenspiegels elektrisch inklapbaar en voorzien van omgevingsverlichting, rechter buitenspiegel draait naar stoeprand bij achteruit rijden
- Optioneel levert Volkswagen een dodehoeksensor met uitparkeerassistent (680 euro) en dakreling in zwart (214 euro) of chroom (379 euro)
Executive-pakket
Het Executive-pakket kost je 1.203 euro en heeft veel extra’s, denk aan een Discover Media-infotainmentsysteem met 20,4 centimeter groot touchscreen en geïntegreerde navigatie, gratis updates van de navigatiekaartsoftware, een AUX-In aansluiting, twee SD-kaartlezers en een USB-A aansluiting. Verder krijg je met dit pakket bluetooth telefoonvoorbereiding, DAB+-radio-ontvangst, verkeersbordenherkenning, mobiele diensten en een diefstalalarm ‘Plus’.
Akrapovic
Liefhebbers opgelet: het High Performance-uitlaatsysteem van Akrapovic wil je hebben, al moet je er wel 3.522 euro voor bijbetalen. Dit systeem heeft vier titanium uitlaatmonden, bespaart 7 kilogram aan gewicht, produceert een veel sportiever geluid en heeft regelbare kleppen die je via Driving Profiles aanstuurt. Je bepaalt dus zelf of het uitlaatsysteem moet ‘narochelen’ bij gasliften.
Nog wat extra’s
Als kers op deze R-taart bestellen we nog wat extra’s:
- Elektrisch bedienbare achterklep (374 euro)
- Achteruitrijcamera (272 euro)
- Adaptieve onderstelregeling Dynamic Chassis Control (1.249 euro)
- Keyless Access (363 euro)
Beats-geluidsinstallatie (543 euro) - Draadloos opladen van de telefoon (449 euro)
- Afneembare trekhaak (895 euro)
- LED-achterlichten in Black Line-design (499 euro)
- Winterpakket met verwarmbare voorstoelen (431 euro)
- Grootlichtassistent (149 euro)
- 480 Watt geluidssysteem met subwoofer (659 euro)
- Setje winterwielen 19-inch Pretoria (2.734 euro)
De eindscore
En dan zijn we er wel. Schrik niet van de totaalprijs: die is opgelopen naar 78.766 euro. We hebben dus 19.651 euro aan extra’s uitgegeven. Met een beetje fantasie loopt die prijs op richting de 80.000 euro. Voor een compacte crossover best veel geld, al sprint je met het hele gezin wel in 4,8 seconden naar 100 km/h.
Lees ook:
Ook interessant
-
Duik in de prijslijst: de Lancia Ypsilon is terug!
-
Volkswagen Passat: dit is de elektrische range en het verbruik
-
Duik in de prijslijst: dit kost de nieuwe BMW M5
-
Na plotselinge stop subsidies wil Duitse overheid opeens weer EV-steun
-
‘Volkswagen ontslaat in Duitsland 10 procent van z’n personeel’
-
Duik in de prijslijst: Alpine A290 – dit kost de elektrische hot hatch
-
Duik in de prijslijst: de vernieuwde Jeep Wrangler
-
Duik in de prijslijst: elektrische G-Klasse kost ton minder dan G 63
-
Duik in de prijslijst: dit kost de nieuwe Hyundai Santa Fe
-
Dit kost de Volkswagen ID.3 GTX in Nederland
-
Rijtest Volkswagen Golf: opnieuw bijzonder goed
-
Duik in de prijslijst: nieuwe 1-serie – de goedkoopste BMW