Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Sally, de Porsche uit Cars, wordt levensecht!

Sally Carrera, de babyblauwe Porsche uit de animatiefilms Cars, gaat echt gebouwd worden. Pixar vervaardigt samen met Porsche een levensecht model geïnspireerd door het personage uit de film. Bovendien wordt de auto geveild en de opbrengsten gaan naar het goede doel.

De 20ste verjaardag van Sally (van de auto, niet de film) bleek de perfecte mogelijkheid om een uniek exemplaar te ontwerpen. Dit levensechte model gaat gebaseerd worden op een 911 van de 992-generatie. Blijkbaar willen ze Sally wat moderniseren. Ze is zelf namelijk overduidelijk een Porsche van de 996-generatie uit modeljaar 2002. Pixar en Porsche houden zich dus niet heel nauw aan het bronmateriaal, maar een nieuwe Porsche brengt waarschijnlijk wat meer centen in het laatje voor het goede doel, dus accepteren we zeker deze keuze.

De kersverse Porsche zal volgende week gepresenteerd worden op het South by Southwest-festival in Austin, Texas, dat momenteel aan de gang is en tot de 20 maart duurt. Dit festival draait om muziek-optredens, film, interactieve media, tentoonstellingen, educatieve bijeenkomsten en wordt ieder jaar gehouden.

1 van 1

Afgelopen maanden werkte een klein team van Pixar aan het project. Jay Ward, ‘Creative Director’ bij Pixar, ziet samen met zijn team een grotere rol weggelegd voor de auto, dan waar het oorspronkelijk voor bedoeld was. “We zagen als team in dat er geld opgehaald kon worden met een levensechte Sally. Het hele project begon met het idee dat Sally’s personage toegewijd was aan het helpen van anderen. Het leek logisch dat ze dat 20 jaar later nog zou doen”, zo legt Ward uit.

Straatlegaal

“We gaan, voor de eerste keer, een splinternieuwe, straatlegale Porsche 911 maken die geïnspireerd is door het speciale personage dat we hebben gecreëerd – Sally Carrera. Bovendien wordt er maar één gemaakt. Deze zal geveild worden waarbij de gehele opbrengst naar het goede doel gaat, specifiek het helpen van kinderen, het ondersteunen van onderwijsprogramma’s voor jonge meiden in Amerika en families die vluchten voor het geweld in Oekraïne. Voornamelijk vrouwen en kinderen”, zo geeft Jay Ward duiding aan de plannen. De twee goede doelen in kwestie zijn, ‘Girls Inc.‘ een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van jonge vrouwen en het vluchtelingenagentschap van de verenigde naties.

Werkend model

De auto zal volledig werkend zijn en natuurlijk met een voorruit waar je doorheen kan kijken. De auto zal gemaakt worden in Zuffenhausen en Porsche benadrukt dat het geen één op één replica zal worden. Mocht je de gelukkige zijn die op de veiling aan het langste eind trekt, krijg je er ook nog een unieke klok bij. Volgens Porsche reflecteert deze de “unieke styling” van de auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.