Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Marktleider op gebied EV-laders gokt op Nederlandse groei

Marktleider op het gebied van EV-laders, Wallbox, heeft zijn zinnen gezet op de Nederlandse markt. Door in Nederland uit te breiden hoopt ze “elektrisch rijden en duurzaam energieverbruik te stimuleren”.

Sterke groei

Nederland heeft te maken met een forse groei van het aantal elektrische voertuigen. Alleen al sinds vorig jaar is het totaal aan EV’s die op de Nederlandse wegen rijden toegenomen met maar liefst 38%. Daarmee wordt een aantal van 273.000 elektrische voertuigen aangetikt. Er wordt bovendien voorspeld dat meer dan 34% van het totaal aantal aan verkochte auto’s binnenkort een elektrische aandrijflijn heeft. Met die aantallen moet Nederland enkel en alleen Noorwegen en Zweden voor zich dulden.

Op basis van die feiten ziet Wallbox kansen op de Nederlandse markt. Het bedrijf zegt expertise op het gebied van laad- en energiemanagement systemen te willen overbrengen op Nederlandse consumenten. Een uitbreiding van het Amsterdamse kantoor moet dat mede bewerkstelligen. Daarnaast investeert het bedrijf in een team dat verantwoordelijk gaat zijn voor de sales, marketing, service en distributie van de producten die Wallbox levert.

Ruime keuze

Wallbox biedt ook EV-laders aan die Bi-directioneel kunnen laden. Dit zijn laders die niet alleen je auto van stroom kunnen voorzien maar ook weer stroom terug kunnen leveren. De Wallbox Quasar was naar eigen zeggen de eerste thuislader die dat de elektrische auto als krachtbron voor een huis kon laten dienen. Dat gezegd hebbende moet je auto wel geschikt zijn om dit kunnen doen. Momenteel zijn nog niet veel auto’s in staat van deze technologie gebruik te maken. De Nissan Leaf is een voorbeeld waarbij het wel mogelijk is.

De Quasar 2

Iedere elektrische auto is te laden bij een Tesla-Supercharger, tenminste…

Bovendien zegt Wallbox een aantal nieuwe toepassingen te hebben ontwikkeld die “een volgende stap zetten in duurzaam en efficiënt energiegebruik”. Ze geeft hierbij als voorbeeld de Wallbox app. Een app die het mogelijk maakt om EV-laders de opdracht te geven laadsessies te timen op de meest gunstig momenten. Zo kun je zelf bepalen of je laadt in piek- of daluren. Opladen in daluren zou je aardig wat centen kunnen besparen en is bovendien beter voor het milieu. Daarnaast heeft Wallbox de ‘Eco-smart’ software ontwikkeld. Met deze software kan energie door je zelf hebt opgewekt door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen, gebruikt worden voor het opladen van je auto. Dat maakt je auto nog minder belastend voor het milieu dan al het geval was. Kortom, door de toevoeging van deze speler aan de Nederlandse markt kunnen de EV-rijders onder ons zich verheugen op de nieuwste speeltjes.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.