Zoek artikelen en videos op merk

Opel Mokka test, nieuws, prijs en meer

De Mokka wordt door Opel sinds 2012 in het gamma aangeboden. De compacte crossover wordt voor de Europese markt geassembleerd in het Spaanse Zaragoza, maar er zijn ook fabrieken in Zuid-Korea, Rusland en China. 

Het model wordt onder de Vauxhall-merknaam in het Verenigd Koninkrijk verkocht en onder de naam Buick Encore aangeboden in onder andere China en Noord-Amerika. Sinds 2016 wordt de auto Mokka X genoemd, geheel volgens de nieuwe namen die Opel hanteert voor zijn SUV-modellen. De naam Mokka is een verwijzing naar de Arabica-koffiebonen. De Mokka is gebaseerd op het General Motors Gamma II-platform.

 Benzinemotor met turbo

De Opel Mokka X wordt op dit moment aangeboden met de keuze uit drie motorisaties. Naast een 1,4 liter turbobenzinemotor zijn dat een 1,6 liter CDTI-diesel en een Bi-Fuel-motor die op benzine of LPG kan lopen. Het betreft in alle gevallen viercilinderblokken, met vermogens van 136 pk voor de dieseluitvoering en 140 pk voor zowel de Bi-Fuel als de normale benzinemotor.

Voorwielaandrijving standaard

De Mokka X is in de basis een voorwielaangedreven model. Bij de duurdere uitvoeringen is integrale aandrijving standaard. Er wordt geschakeld middels een handbak met zes versnellingen of een zestraps automaat.

 Infotainment

De Opel Mokka X beschikt over een infotainmentsysteem met onder meer Apple CarPlay. Daarnaast is hij voorzien van diverse veiligheidssystemen, zoals verkeersbordherkenning en Lane Departure Warning. Een belangrijk item op de Mokka X is verder de LED-verlichting aan de voor- en achterzijde met Adaptive Forward Lighting. Dat zorgt ervoor dat de stand van het licht automatisch wordt aangepast aan de verkeerssituatie. 

Toekomst

Met de recente overname van het Duitse Opel door de Franse Groupe PSA is het onzeker wat de toekomst voor de Mokka X gaat brengen. Het model wordt nog steeds goed verkocht, maar bij de eventuele ontwikkeling van een opvolger zal ongetwijfeld gebruik gemaakt gaan worden van een PSA-platform en bij PSA ontwikkelde techniek. 

Compleet productgamma

Naast de Opel Mokka X heeft Opel nog twee SUV-modellen in het gamma en dat zijn de Crossland X en de Grandland X. In het segment van de compacte auto’s biedt het merk enkele modellen aan, de Karl, Adam en Corsa. De Astra is een auto uit het C-segment en de Ampera-E de eerste volledig elektrische auto van het Duitse merk. De Insignia is een sterke troef in het zakelijke segment en de Zafira een echte MPV.