Ramon Mens
Ramon Mens Video 20 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom Opel plots geen Corsa en Mokka meer had – Sjoerds Weetjes #214

De Corsa is als productlijn al sinds 1982 onlosmakelijk met Opel verbonden. Toch was de compacte hatchback op weg om het strijdtoneel te vervangen. Er was ook ineens geen Mokka meer. Hoe dat zit, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit. 

De nieuwste generatie Corsa werd vorig jaar voorgesteld en verscheen eerder dit jaar op de markt. Zijn grote broer Mokka staat op het punt om vervangen te worden door een compleet nieuw model. De tweede generatie van de SUV gaat begin 2021 in de verkoop. 

Familiegezicht voor Opel Mokka

Beide modellen zijn vanaf een nieuwe technische basis ontwikkeld en vormen het uitgangspunt voor alle toekomstige modellen. Waarom er toch een verschil in familiegezicht zit, legt Sjoerd je uit. Hij vertelt het nooit eerder verhaal achter de nieuwste Corsa. Ook toont Sjoerd de Mokka en praat hij je bij over de toekomstvisie van Opel. 

De videoserie Sjoerds Weetjes is een leerzame Autovisie-reeks voor autoliefhebbers en -kenners. Elke week praat Sjoerd van Bilsen je bij over een specifiek onderwerk, een achtergrondverhaal, een nieuw model of een bijzonder detail. Eerder legde hij uit hoe DS op het idee kwam van wegdraaiende koplampen en waarom de Citroën C5 Aircross opnieuw naar de tekentafel moest.

Hij onthulde als eerste wereldwijd de Bugatti Divo, de DS X E-Tense en de Bugatti Centodieci, legde hij uit waarom enkele modellen nepuitlaten hebben en vertelde het verhaal achter de knipperende dakantenne van de Mini Clubman. Sjoerd toonde je de extreem lange Mercedes-Maybach S600 Pullman, corrigeerde een veelgemaakte fout over de Volvo 850 T-5R, presenteerde je de McLaren 765LT en de onthulde het geheim van de Herbie-filmauto’s aan de hand van de originele (!) Herbies. 

Weekendquiz

De reeks Sjoerds Weetjes is een productie van Autovisie en is te zien via Youtube.com of via www.autovisie.nl. In elke uitgave van Autovisie kun je je autokennis testen aan de hand van meerkeuzevragen of doe mee aan de weekendquiz via Instagram.com/sjoerdvanbilsen. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.