Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 18 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Alle lichten op groen – Opel Mokka-e (2021) – Review

De nieuwe Mokka oogt goed, is er als gewilde elektrische versie en is zoals het een echte Opel betaamt redelijk betaalbaar. Dat moet haast wel een succes worden.

Zo vernieuwend als het exterieur-ontwerp met op de Manta geïnspireerde ‘Opel Visor’-grille is, zo bekend is de onderhuidse techniek inmiddels. De nieuwe Mokka is namelijk gebaseerd op het PSA (tegenwoordig ‘Stellantis’)-platform. Dat kennen we van onder andere de Peugeot 2008, de DS 3 Crossback, de Citroën C4 en natuurlijk de Opel Corsa.

Hippe stads-crossover

Opmerkelijk genoeg blijft de Opel Crossland op basis van GM-techniek ook in de showroom staan, hoewel die nagenoeg hetzelfde segment bedient. De Crossland fungeert als het iets burgerlijkere en praktischere alternatief, de Mokka als de hippe stads-crossover van het stel.

Met een lengte van 4,15 meter en een hoogte van 1,52 meter is hij nét een tikkie groter dan de Corsa hatchback, maar nog steeds geen heel ruime auto, ook al doet hij zijn best om zo groot mogelijk voor de dag te komen. Er is plek voor vier volwassenen tot zo’n 1,85 meter en 310 tot 1060 liter bagage. Waar de meerprijs van 3800 euro ten opzichte van de Corsa nu precies vandaan komt, is niet met rationele argumenten te verklaren, maar mensen zijn nou eenmaal bereid om meer te betalen voor een auto met verhoogde instap.

Redelijke prijs

Kijkend naar de concurrentie binnen en buiten het eigen concern, is de Mokka in elk geval redelijk geprijsd. De volledig elektrische versie die we (voorlopig) als enige konden proberen, is vanaf 34.399 euro rijklaar, waarmee de prijs mooi in de pas loopt met die van bijvoorbeeld de Hyundai Kona en Kia Soul. En wellicht belangrijker: hij is een paar mille goedkoper dan de Peugeot 2008 en DS 3 Crossback, die gebruikmaken van dezelfde techniek.

Onze complete review van de Opel Mokka-e zie je in bovenstaande video. Meer video-reviews van ons zien? Abonneer je op ons YouTube-kanaal of doorzoek onze afspeellijsten op de website!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.