Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Opel wordt verrast: Mokka-e in Duitsland al uitverkocht

De Opel Mokka-e is zo populair, dat alle tot nu toe beschikbare auto’s voor in ieder geval de Duitse markt zijn uitverkocht. De fabrikant schijnt zelf nogal verrast te zijn.

Begin oktober opende Opel de orderboeken voor de volledig elektrische Mokka-e. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland. En daar was en is ontzettend veel vraag naar de volledig elektrische crossover van het merk. Zo veel, dat de Mokka-e compleet is uitverkocht.

Verwachtingen

Dan hebben we het niet niet alleen over het eerste actiemodel, de Edition, maar ook over het basismodel. Dat meldt de Duitse krant Edison. Een woordvoerder van Opel bevestigt tegenover de krant dat een aantal varianten van de Mokka-e inderdaad is uitverkocht tot september 2021. “De vraag in Duitsland overtreft duidelijk onze verwachtingen”, zo laat het merk weten.

Opel Mokka-e

Een grote reden voor die populariteit is de Duitse prijs van de Mokka-e. Hij kost daar namelijk 32.990 euro, maar wie een EV in Duitsland koopt, kan ook flinke subsidies verwachten. Daardoor daalt de prijs van een Mokka-e naar maar liefst 23.420 euro. In ons land kost de elektro-Opel minstens 34.900 euro. In theorie maakt de koper van een EV in ons land aanspraak op een subsidie van 4000 euro, maar dat potje is al een tijdje leeg. Op dit moment komen kopers van een nieuwe EV ook niet in aanmerking voor een subsidie in 2021.

Beschikbaarheid is toereikend

Dat betekent echter niet dat Nederlandse kopers de Mokka-e niet meer kunnen bestellen. De Nederlandse importeur laat aan Autovisie weten dat ‘de beschikbaarheid in ons land momenteel toereikend is’. Over exacte aantallen kan Opel niets zeggen, maar er is dus nog een aantal vrije productieplaatsen voor de Nederlandse markt.

Opel Mokka-e

De Mokka-e is Opels model op de bestaande CMP-architectuur van PSA. Het is bedoeld voor alle producten uit het B-segment, zoals bijvoorbeeld de DS3 Crossback E-Tense en Peugeot e-2008, die de technische broertjes van deze Mokka-e zijn. Voorin de lichtgewicht structuur lepelt Opel desgewenst een elektromotor met een vermogen en koppel van respectievelijk 100 kW en 260 Nm. In de bodemsectie brengt Opel het accupakket onder. Met de batterij van 50 kWh is de Mokka-e in staat om een afstand af te leggen van 322 km.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.