Remco Slump
Remco Slump Nieuws 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Korting! Opel geeft ‘EV-subsidie’ op Corsa-e en Mokka-e

Je kunt wel de hele dag op je horloge blijven kijken, maar die EV-subsidiepot wordt er niet minder leeg van. Hij wordt pas begin januari weer gevuld met overheidsmiljoenen. Wil je daar niet op wachten, dan is een gang naar de Opel-dealer misschien een optie. Daar krijg je tot het einde van het jaar 2950 euro korting op de Corsa-e en Mokka-e.

Waarom 2950 euro? Omdat dat het subsidiebedrag voor 2023 is. Vorig jaar kon je nog 4000 euro krijgen als je een nieuwe elektrische auto kocht, dit jaar bleef daar 3350 euro van over. Doordat er meer budget was, konden daar echter wel meer mensen dan ooit gebruik van maken.

Alvast 2950 euro ‘overheidssubsidie’

Hoe dan ook, bij Opel hebben ze besloten om in aanloop naar het vullen van de pot alvast 2950 euro korting te geven op de Corsa-e en Mokka-e. “De dagen worden korter”, schrijft het merk, “de temperaturen zakken en de herfst verandert al snel in de winter.”

Opel Mokka-e
(Afbeelding: Opel)

Opel Corsa-e en Mokka-e in de winter

Het belang van die inleiding lezen we in de volgende zin: “De 100% elektrische en emissievrije Opel Corsa-e en Mokka-e bieden ook in het koude jaargetijde maximale efficiency.” En dat is niet waar, kunnen wij jullie vertellen, als bezitters van een technisch gelijke Peugeot e-2008.

Alle lichten op groen – Opel Mokka-e (2021) – Review

Officieel heeft de Opel Mokka-e een actieradius van 338 kilometer, maar daar blijft in de kille wintermaanden hooguit 220 kilometer van over. Dat is overigens niet de schuld van Opel (of Peugeot). Alle elektrische auto’s houden niet van kou. En daar moet je even rekening mee houden.

Meer range voor elektrische Opels

De Opel Corsa-e komt zo’n 20 kilometer verder op een batterijlading: 359 kilometer. Wil je meer range, dan moet je even wachten. Binnenkort krijgen de Corsa-e en Mokka-e een update, met een grotere accu en meer range (tot 400 kilometer). Op de DS 3 en Peugeot e-208 is die al aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.