Bart van den Acker
Bart van den Acker Occasions van maximaal € 5.000 25 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze ‘vergeten’ sportieve occasion koop je voor erg weinig

OK, je budget is bescheiden, maar je áuto, jaaa, die is wel heel belangrijk voor je. Je bent nog single en houdt van lekker sportief sturen in een auto die er ook gewoon goed uitziet. Er is ook voor vijf mille zat te koop, maar je wilt wel een occasion die je niet steeds in de steek laat.

Het occasionaanbod is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl en zelfs op Facebook, overal kun je betaalbare tweedehands auto’s vinden. Autovisie selecteert wekelijks de drie beste occasions in een segment.

Occasion voor 5.000 euro

Deze week gaan we op zoek naar een occasion voor maximaal 5.000 euro. Vind je de Opel Corsa GSi niets? Bekijk dan de occasion van aankomende dinsdag of zaterdag. Of kijk hier voor alle occasions van maximaal 5.000 euro.

Opel Corsa GSi (2006 – 2014)

Door de jaren heen heeft Opel een lange lijn met sportieve versies en modellen opgezet. De letters ‘GSi’ hoef je geen enkele Opel-liefhebber uit te leggen. De prestaties van een Corsa GSi kunnen zelfs verwende, sportieve automobilisten nog verbazen, want met de 110 kW/150 pk motor knalt zo’n Corsa wel in acht seconden naar de honderd. Natuurlijk is zo’n occasion hàrd geveerd, dat wil je toch?

Opel Corsa GSi, occasion, 5.000 euro
(Afbeelding: Opel)

De elektrische bekrachtigde besturing vraagt wel gewenning en blijft wat vaag. Over ruimte en een wat saai dashboard gaan we hier helemaal niet klagen. Het aanbod aan GSi’s is niet zó groot, maar bij een autobedrijf in Oss staat een recent geïmporteerde, netjes uitgebouwde spierwitte (2009, 175.000 km) voor 4.995 euro.

Hier moet je op letten bij de occasion

De lagerkapboutjes van de nokkenassen zijn zwak. Als er een breekt, is een metalen rammel te horen. De motor gaat slecht lopen, op drie of zelfs twee cilinders. Dit kan zelfs leiden tot een gebroken nokkenas. Da’s een dure!

Opel Corsa GSi, occasion, 5.000 euro
(Afbeelding: Opel)

Allerhande elektronische euvels kunnen worden veroorzaakt door vocht in de regelunit, of gewoon slechte massacontacten. Een element in de tank kan veroorzaken dat de motor bijna geen benzine krijgt. Lastig, want voor reparatie moet de tank eruit. Soms wil de sleutel niet uit een deurslot. Dat wordt een nieuw slot voor de occasion.

Duik in de prijslijst: de nieuwe Citroën ë-C3 maakt het de Dacia Spring lastig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.