Autovisie
Autovisie Nieuws 19 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: een nieuwe klassieker?

Bij Jaguar kan je nu een gloednieuwe klassieker bestellen: de Jaguar C-Type Continuation. Hoe zit dat precies? Dat zoeken we uit in deze Duik in de Prijslijst!

Zoals je wellicht al vermoedde, gaat het om een van Jaguars Continuation-modellen. Dat zijn replica’s van legendarische modellen uit het verleden van het merk. De auto’s worden geheel volgens originele specificaties nagebouwd. Zo verschenen eerder al Continuation-modellen van de E-Type Lightweight, XKSS en D-Type. Nu is het de beurt aan de C-Type.

Al begin 2021 kondigde Jaguar aan dat de C-Type Continuation eraan kwam en later dat jaar begon de productie ervan. Toch zijn er twee redenen dat we de Jaguar C-Type Continuation nu weer onder de aandacht brengen.

Jaguar C-Type Continuation 70 Edition

Een van die redenen is dat de Jaguar C-Type Continuation er nu ook is als 70 Edition. Hoewel de C-Type in 1951 debuteerde, staat die speciale uitvoering nog eens stil bij het 70-jarig jubileum van het model en dan met name de successen bij de 24 Uur van Le Mans. Bij de 70 Edition draait het vooral om de speciale kleurstelling.

Het zilverkleurige exemplaar staat symbool voor het platina jubileum van de Le Mans-overwinning bij het debuut in 1951. Het groene exemplaar verwijst met zijn kleuren naar het exemplaar dat in 1953 Le Mans won. Interesse? Dan moet je snel zijn en geluk hebben, want dit zijn de enige twee 70 Editions die worden gebouwd.

Stevig prijskaartje

Sowieso moet je wel even doorsparen voor zo’n Jaguar C-Type Continuation. Op het prijskaartje van een ‘reguliere’ C-Type Continuation staat momenteel namelijk een bedrag van omgerekend ruim 1,7 miljoen euro. Alles is relatief: dit bedrag is altijd nog een koopje vergeleken met een originele C-Type.

Een Jaguar C-Type Continuation samenstellen

De andere reden dat we de Jaguar C-Type Continuation weer onder de aandacht brengen, is dat Jaguar ter gelegenheid van die 70 Edition een configurator voor de C-Type online heeft gezet. Zo kunnen we in een moderne configurator ook eens een oldtimer naar wens samenstellen.

Exterieuraankleding Jaguar C-Type Continuation

Voor het exterieur is er keuze uit liefst twaalf carrosseriekleuren. Naast het gebruikelijk zwart, wit en grijstinten is er de keuze uit rood, twee tinten blauw en twee tinten groen. Een daarvan is natuurlijk British Racing Green. Daarnaast kan je ook kiezen voor de minder voor de hand liggende kleuren crème en brons. Brons en de donkerdere tint blauw zijn metallic-kleuren. Eigenlijk staat iedere kleur de auto wel goed, maar wij gaan dan toch voor dat British Racing Green.

Je kunt de carrosserie egaal laten, maar ook voorzien van de witte cirkels waar vroeger het racenummer op stond. Daarbij is er keuze uit spierwit of Old British White, ofwel gebroken wit. Een racenummer zal je zelf moeten toevoegen. Als laatste exterieuroptie kan je ervoor kiezen om het klassieke Jaguar-logo boven de grille te plaatsen.

Interieuraankleding Jaguar C-Type Continuation

In het interieur kies je de kleur van de stoelbekleding. Op basis van de gekozen carrosseriekleur doet Jaguar zelf een suggestie voor de best bijpassende kleur. In ons geval is dat de bekledingskleur Green. Er is ook keuze uit een wat zachtere tint groen, zwart, donkerrood of -blauw, donkerbruin, een soort grijsblauw en de kleur Biscuit, lichtbruin. Lekker eigenwijs tegen het advies van Jaguar in, is dat de kleur die we kiezen.

Als laatste optie kan je ervoor kiezen om wel of geen klassiek Jaguar-logo op het stuur te laten bevestigen, maar dat hangt samen met de logokeuze voor de grille.

Jaguar C-Type Continuation zelf samenstellen

Hoe zou jij de Jaguar C-Type Continuation samenstellen? Leef je uit in de configurator op classicvisualiser.jaguar.com.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.