Remco Slump
Remco Slump Nieuws 19 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De Porsche 911 Carrera T is de vijfentwintigste (!) 911-variant

Welja, die kan er ook nog wel bij! Dit is de Porsche 911 Carrera T, de vijfentwintigste 911-variant in de actuele Porsche-prijslijst. We gaan ze niet allemaal opnoemen hier, maar in het kort heb je diverse Carrera’s, Targa’s, GTS’en, Turbo’s, GT3’s en meer.

Porsche noemt de nieuwe Carrera T een lichtgewicht uitvoering. Hij is gepositioneerd tussen de 911 Carrera en Carrera S (want daar was nog zoveel ruimte) en gebruikt de basismotor: een twinturbo zescilinder boxer met 385 pk en 450 Nm. Hij heeft geen achterstoeltjes, minder geluidsisolatie en bespaart daarmee 35 kilo ten opzichte van de 911 Carrera. Dat betekent dat hij 1470 kilo weegt.

Porsche Carrera T ook met handgeschakelde transmissie

De 911 Carrera is alleen te bestellen met een achttraps PDK-transmissie met dubbele koppeling. Voor de Carrera T is ook een handbak beschikbaar. In combinatie daarmee sprint het model in 4,5 seconden naar 100 km/h. Dat kan geen PDK-cijfer zijn, want voor de ‘normale’ Carrera geeft Porsche een snellere 0-100 km/h-tijd op: 4,2 seconden.

Porsche 911 Carrera T
(Afbeelding: Porsche)

Standaard met sperdifferentieel en adaptief onderstel

De Porsche 911 Carrera T is standaard uitgerust met een aantal Carrera S-goodies, zoals Porsche Torque Vectoring met een mechanisch sper, het Sport Chrono Pakket en een adaptief onderstel.

Spoiler alert! Porsche 911 GT3 RS Weissach rijden op Silverstone

Opties waarvoor je moet bijbetalen zijn er ook. De opvallendste is achterasbesturing, waarbij de achterwielen op lage snelheid tegensturen en op hoge snelheid meesturen.

Porsche 911 Carrera T
(Afbeelding: Porsche)

Weinig exterieurkleuren, of je moet voor Paint to Sample gaan

Kun je de Carrera T herkennen? Ja, aan zijn 20-inch Carrera S-wielen in titaniumgrijs, de bescheiden badge op de achtersteven en de striping over de portieren. Horen doe je hem ook, want op de T is een sportuitlaat standaard. Wat exterieurkleur betreft heb je als koper weinig te kiezen. Er zijn maar acht standaardkleuren, waarvan vier metallic. Uiteraard kun je wel de portemonnee trekken voor een bijzondere Paint to Sample-tint.

Porsche 911 Carrera T
(Afbeelding: Porsche)
Porsche 911 Carrera T
(Afbeelding: Porsche)
(Afbeelding: Porsche)
Porsche 911 Carrera T
(Afbeelding: Porsche)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.