Autovisie
Autovisie Nieuws 10 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Volgende generatie Opel Mokka X ook als EV

Opel komt met veel meer elektrische modellen dan alleen een elektrische variant van de volgende generatie Corsa. Ook de volgende generatie Mokka X krijgt een volledig elektrische aandrijflijn.

Mokka X en Corsa

Jawel, Opel komt met een volledig elektrische variant op basis van de volgende generatie Mokka X. Die komt in 2020 op de markt, een jaar na de introductie van de elektrische Corsa. De Corsa ‘Electric’ is vanaf de eerste helft van 2019 al te bestellen en deelt veel technologie met de nieuwe Peugeot 208 waarvan ook een elektrische variant verschijnt.

GT X Experimental

Over de aandrijflijn van beide modellen zijn nog geen details vrijgegeven. Mogelijk geeft de GT X Experimental stiekem een voorproefje van de nieuwe generatie Mokka X. Dit 4.063 mm lange, 1.830 mm brede en 1.528 mm hoge studiemodel met een wielbasis van 2.625 mm heeft een compacte 50 kWh lithium-ion-batterij aan boord, op te laden met een stekker of met inductie. Mogelijk neemt de Mokka X ‘Electric’ deze aandrijflijn over.

Opel CEO Michael Lohscheller GT X Experimental

Grandland X PHEV

In 2019 introduceert Opel ook nog een plug-inhybrideversie van de Grandland X. Deze krijgt een 300 pk sterke aandrijflijn en e-All Wheel Drive-technologie. Dezelfde PHEV-technologie vinden we in de nabije toekomst ook terug in de Citroën C5 Aircross en Peugeot 3008.

Nog een?

In 2020 heeft Opel nog een elektrisch model in petto: een elektrische versie op basis van de volgende generatie Vivaro. “We zetten maximaal in op de elektrificatie van ons modellengamma”, zegt Opel CEO Michael Lohscheller.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.