Autovisie
Autovisie Nieuws 10 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Porsche keert Le Mans de rug niet toe

Hoewel Porsche niet meer actief is in het LMP1-kampioenschap, blijft Porsche trouw aan GT-kampioenschappen. Tijdens het motorsportgala ‘Night of Champions’ maakte Porsche onder meer bekend dat het merk deelneemt aan de 87ste editie van de 24-uursrace op Le Mans met vier auto’s, precies zoals in 2018.

Rijders Le Mans

Porsche maakt ook direct de Le Mans-rijders bekend. De auto met startnummer 91 wordt bestuurd door Gianmaria Bruni, Richard Lietz en Frédéric Makowiecki. In de Porsche met startnummer 92 strijden de titelverdedigers Kévin Estre, Michael Christensen en Laurens Vanthoor. Patrick Pilet, Nick Tandy en Earl Bamber rijden met startnummer 93. En achter het stuur van de 911 RSR met startnummer 94 zitten de Sven Müller, Mathieu Jaminet en Dennis Olsen.

Nieuwe teamchef

Porsche Motorsport krijgt in januari 2019 een nieuwe teamchef. Het wordt Fritz Enzinger (zie foto hieronder). Porsche Motorsport omvat komend seizoen naast GT Racing ook Formula E. Tot nu toe was Enzinger verantwoordelijk voor het LMP1-project en was hij sinds februari 2018 ook de man achter de autosportactiviteiten van de Volkswagen Group. Frank-Steffen Walliser, sinds 2014 de vorige chef van Porsche Motorsport, wordt bij Porsche verantwoordelijk voor de 718 en 911 sportwagens.

Fritz Enzinger Porsche

718 Cayman GT4 Clubsport

Over die 718 gesproken: op 3 januari 2019 beleeft de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport zijn wereldpremière tijdens de ‘Roar before Daytona’ testritten. Het is de opvolger van de Cayman GT4 Clubsport. Bijzonder aan de racer zijn de duurzaam gefabriceerde onderdelen. De voorklep, portieren en achterspoiler zijn vervaardigd uit een bio-composiet vezelmateriaal. De eerste race waaraan de 718 Cayman GT4 Clubsport deelneemt is de 24 uur van Daytona. De clubsport-familie van Porsche Motorsport bestaat naast de 718 Cayman GT4 Clubsport uit een 911 GT2 RS Clubsport en 935.

IMSA en GT3

Porsche blijft ook deelnemen aan het IMSA WeatherTech Championship. In 2019 strijdt Porsche met twee 911 RSR’s. De samenwerking met Team Core Autosport is met nog eens drie jaar verlengd. Ook de wereldwijde GT3-raceserie blijft belangrijk. Porsche zal voor het eerst de nieuwe 911 GT3 R inzetten. In totaal heeft Porsche Motorsport 45 exemplaren van deze racer aan klantenteams verkocht.

Nürburgring

Manthey-Racing neemt in 2019 weer deel aan de 24-uursrace op de Nürburgring. Het team stuurt twee exemplaren van de nieuwe 911 GT3 R naar het circuit die door Porsche worden ondersteund. De rijders? Richard Lietz, Frédéric Makowiecki, Patrick Pilet en Nick Tandy. In de zusterauto vult Earl Bamber het winnende trio Michael Christensen, Kévin Estre en Laurens Vanthoor aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.