Autovisie
Autovisie Nieuws 10 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Lexus RC F krijgt Gran Touring Pack

Lexus presenteert op de North America International Auto Show (NAIAS) in Detroit een nieuw pakket voor de RC F: het Gran Touring Pack. De onthulling vindt plaats op 14 januari 2019.

Koolstofvezel achterspoiler

Meer details kan Lexus op dit moment nog niet vertellen. De Japanse autofabrikant geeft wel een teaser vrij waarop een forse van koolstofvezel vervaardigde achterspoiler met F-logo is te zien, evenals een matzwarte carrosseriekleur.

Carbon Edition

Lexus probeert de RC F op diverse manieren in de spotlights te houden. Eerder introduceerde Lexus bijvoorbeeld al een Carbon Edition met een subtiele koolstofvezel achterspoiler, koolstofvezel dak en koolstofvezel motorkap. Nu gaat Lexus kennelijk nog een stapje verder met het Gran Touring Pack bestaande uit onder meer een nog grotere achterspoiler.

Aan de prijs

De Lexus RC F wordt als enige F-model nog verkocht in Nederland. De GS F werd onlangs uit het programma gehaald. Bovendien wordt de GS in Europa opgevolgd door de ES. De sportcoupé RC F kost in Nederland minimaal 139.995 euro en beschikt over een 5,0-liter V8-motor, geheel atmosferisch (fijn!). Het blok levert 477 pk en is gekoppeld aan een achttraps automaat. De zojuist genoemde Carbon Edition kost 154.495 euro. Een BMW M4 Coupé met 450 pk sterke geblazen zespitter kost 126.578 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.