Remco Slump
Remco Slump Nieuws 15 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo ver kom je nu in de vernieuwde Opel Mokka Electric

Hó, stop! Hebben wij een fout gemaakt in de kop van dit verhaal? Nee, Opel heeft niet alleen de aandrijflijn van zijn Mokka-e veranderd, maar ook zijn naam. Maak kennis met de Opel Mokka Electric.

Laten we beginnen met een citaat van Opel-topman Florian Huettl. “Met zijn verbeterde elektrische aandrijflijn maken we de Opel Mokka Electric nog krachtiger, efficiënter en beter. Dat is de doordachte ‘Greenovation’ van Opel.”

Opel Mokka Electric met vernieuwde Stellantis-techniek

Nou, nee … Opel loopt gewoon in de pas met de rest van het Stellantis-concern. De verbeterde elektrische aandrijflijn waar Huettl het over heeft, zagen we eerder al in de vernieuwde DS 3, de opgewaardeerde Peugeot 208 en ook de Opel Astra Electric.

Meer vermogen, een grotere batterij en meer range

Waar hebben we het dan over? De Mokka Electric gaat van een 50 kWh-batterij naar een exemplaar met 54 kWh. Dat zorgt voor een 20 procent grotere actieradius, die op papier van 338 naar 406 kilometer gaat.

De Opel Grandland GSe is sneller dan een Lamborghini

Meer power onder je rechtervoet is er ook. De enkele elektromotor van de Opel Mokka Electric is nu 156 pk sterk (alleen in de Sport-modus) en dat was 136 pk. De rijmodi Eco en Normal verlagen het vermogen van aandrijflijn.

Geen one-pedal driving, zelfde snellaadsnelheid

One-pedal driving, waarbij je nauwelijks de rem hoeft aan te raken, kan helaas niet in de Mokka. Wel vind je op de middentunnel een B-knop, waarmee je het regeneratieve remmen sterker kunt maken.

Zeg Opel, ga deze Rocks-E eens héél snel bouwen!

Aan de laadsnelheid verandert de update niks. De Opel is nog steeds uitgerust met een 11 kW-boordlader en haalt aan een snellader een maximale snelheid van 100 kW, waarmee de batterij na een half uur weer voor 80 procent vol zit.

Topsnelheid Opel Mokka Electric begrensd op 150 km/h

Ben je benieuwd naar die andere snelheid, de topsnelheid? Die is begrensd om te zorgen dat je de accu niet te snel leegrijdt op de Duitse autobahn. Bij 150 km/h is de elektrokoek op. Van stilstand naar 100 km/h gaat in minder dan 10 seconden.

In 2028 wil Opel alleen nog elektrische auto’s verkopen

Opel heeft nu drie volledig elektrische modellen in zijn leveringsprogramma: de Corsa, de Mokka en de Astra. Over zes jaar wil het Duitse merk alleen nog maar EV’s verkopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.