Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

McLaren Artura is inderdaad de goedkoopste McLaren

We hebben het al voorspeld: de McLaren Artura is het voordeligste model in het leveringsprogramma van de Engelse sportwagenbouwer. Hij is goedkoper dan zijn voorganger.

We onthulden het al in de in januari opgenomen video over de McLaren Artura. De CO2-waarde van slechts 129 g/km is heel gunstig voor de prijsstelling van de sportcoupé op de Nederlandse markt. En zie hier het resultaat. De Artura rolt de showroom uit na betaling van de som van slechts 235.500 euro. Ho ho ho, begrijp ons niet verkeerd. Die 235 mille is een enorme berg geld, maar de strafbelasting op de sportcoupé is heel laag.

Overhoop

In Nederland is de Artura het instapmodel van de McLaren-familie. Daarboven komt de GT, gevolgd door de 720S Coupé en de 720S Spider. Nog veel duurder is bijvoorbeeld de Elva. Dat is dus anders dan de programma-opbouw waarvoor de fabrikant het heeft. McLaren positioneert de Artura absoluut niet als het instapmodel van het merk. Het legt de basis met de GT, gevolgd door de Super Series met de types Artura en 720S. Weer daarboven staat de Ultimate Series met telgen als de Speedtail en Elva. Het is de bpm-strafbelasting die in Nederland het modellengamma van McLaren een afwijkende opbouw geeft.

680 pk is de ondergrens voor McLaren Artura

Duurdere techniek

De Artura is McLarens nieuwste telg. De productie van de sportcoupé is reeds van start gegaan en de eerste exemplaren zullen in april beschikbaar komen. De daadwerkelijke levering van klantenauto’s heeft voor het eerst in het derde kwartaal plaats. Met de Artura introduceert de Engelse sportwagenbouwer zijn eerste in serie gebouwde plug-in hybridesportwagen. Mede door de elektrische actieradius komt de Artura uit de test met een lage CO2-uitstoot. De waarde van 129 g/km is ongekend laag. Zijn voorganger met 3,8 liter V8-motor en 540 pk kwam op 258 g/km uit, waardoor dat type met een lagere nettoprijs door de bpm veel duurder was dan de Artura met hogere nettoprijs en fors lagere bpm-straf.

Exclusieve video: McLaren Artura in detail

Video McLaren Artura walk around

Hoor alle details van de fonkelnieuwe McLaren Artura in de enige Nederlandstalige video (bovenaan).

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.