Autovisie
Autovisie Video 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Exclusieve video: McLaren Artura in detail

Autovisie trekt het doek van de McLaren Artura en neemt je mee langs de kakelverse sportcoupé. Alle details hoor en zie je in deze video!

Afgelopen januari liet McLaren in het diepste geheim de spiksplinternieuwe Artura aan een select aantal potentiële kopers en McLaren-liefhebber zien. Daartoe richtte McLaren op enkele plekken in Europa een ruimte in, waar een van de preproductie-exemplaren was te bekijken. Autovisie kreeg toegang tot de afgesloten ruimte. Aan het einde van de sessie werden we in de gelegenheid gesteld met een cameraman rond de auto te lopen om de sportcoupé aan zijn fans te presenteren. De omstandigheden waren daar niet op ingericht, maar toch willen we jullie een eerste gedetailleerde blik gunnen op de Engelse topsporter.

McLaren bekendste P1 is pensioen

Wat betekent de naam Artura?

Artura is een naam die voortkomt uit de samenvoeging van Art en Future. De sportwagenafdeling van de Formule 1-renstal geeft met de naam aan waar het in de toekomst met de snelle straatauto’s naar toe gaat. De toekomst voor McLaren is elektrificatie. Natuurlijk leverde McLaren al eerder de iconische P1, maar nu negen jaar later komt de stekkertechniek beschikbaar voor de productiemodellen. De autobouwer zal binnen afzienbare tijd het leeuwendeel van zijn productlijn elektrificeren.

McLaren Artura

Hoger prestatieniveau, fors minder BPM

Met de elektrificatie koos McLaren voor de P1 voor een hoger prestatieniveau. Bij de Artura voegt de elektrokracht uiteraard ook extra vermogen aan de aandrijflijn toe, maar de elektromotor zorgt er tevens voor dat de sportcoupé een lagere CO2-waarde kent. Dat zorgt niet alleen voor minder uitstoot, in Nederland draagt dat bij aan een lagere strafbelasting.

McLaren Artura

McLaren Artura leverbaar

McLaren is inmiddels gestart met de productie van de Artura. Daarvoor was het noodzakelijk om afgelopen december de bouw van de Sport Series te beëindigen. De nieuweling komt dit voorjaar beschikbaar. Hij debuteert als Coupé. Later brengt McLaren een open variant.

Zo houdt McLaren de F1 jong – Sjoerds Weetjes #173

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.