Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 13 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Zo houdt McLaren de F1 jong – Sjoerds Weetjes #173

Dik 25 jaar na de onthulling van de McLaren F1 blijft de Engelse sportwagenbouwer investeren in de iconische supercar en komt McLaren Special Operations (MSO) met verbeterde techniek voor de unieke driezits sportwagen. In een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen waarom het merk de F1 blijft actualiseren en op welke vlakken.

Met de Senna, 720S, 570S, P1 en MP4-12C heeft McLaren eindelijk een leveringsprogramma aan sportwagens voor de openbare weg. En daarmee ging een droom van McLarens grondlegger Bruce uiteindelijk toch in vervulling, al maakte de coureur en teameigenaar dat heugelijke moment zelf nooit mee. Hij wilde altijd strijden met Ferrari, zowel op het circuit als op de openbare weg. Bruce tekende een sportwagen en bouwde een exemplaar. Het bleef echter bij een prototype.

Openbare weg

Ruim 20 jaar na zijn dood verscheen er alsnog een sportwagen voor op de openbare weg. Met ondere andere Gordon Murray en Ron Dennis als drijvende kracht achter het project verscheen een driezits hypercar ten tonele. Slechts 106 stuks zagen het levenslicht.

In deze aflevering van Sjoerds Weetjes vertelt Sjoerd van Bilsen je over het concept van de McLaren F1, de bijzondere techniek en de continue opwaardering van de sportwagen. Laat je verbazen over hoe bijzonder de F1 is. Een sportwagen die, zoals Sjoerd je vertelt, nog steeds alle aandacht van McLaren krijgt ondanks zijn respectabele leeftijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.