Autovisie
Autovisie Nieuws 18 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen wil investeringen financieren met verkoop Porsche

Volkswagen overweegt een beursgang van Porsche om zo de kostbare transitie naar elektromobiliteit te kunnen financieren. Dat stelt het Duitse Manager Magazin. Het gerucht zorgde er direct voor dat het Volkswagen-concern meer waard werd.

Op de beurs van Frankfurt liet het Volkswagen-aandeel een prijs van 168 euro noteren. Dat is 4% hoger en zelfs de hoogste koers sinds februari 2020. De beursgang is nog niet intern bepaald, zo stelt het Duitse blad Manager Magazin. Het is volgens de uitgave een van de opties die wordt overwogen om geld te genereren. De aparte beursgang van Porsche levert ongekend veel geld op.

Focus op elektrificatie

Het Volkswagen-concern, waartoe net als Porsche onder andere Audi, Lamborghini, Bugatti en Bentley deel van uitmaken, is driftig op zoek naar financiële middelen. Het autobedrijf investeert miljarden euro’s in de ontwikkeling van elektrisch aangedreven modellen. Volkswagen-ceo Herbert Diess heeft ambitieuze doelen gesteld en wil die waarmaken. Twee jaar terug trapte Audi af met de elektrische E-tron. Volkswagen zelf volgde met de ID.3, Porsche kreeg de Taycan in het programma en Skoda rolt binnenkort de Enyaq de showrooms binnen. Cupra volgt later dit jaar en zal zelfs vanaf 2030 louter elektromodellen bouwen, net als zustermerk Bentley. Dat neemt zijn eerste elektromodel al binnen enkele jaren in productie. De ommezwaai van verbrandingsmotoren naar elektrificatie kost ongekend veel geld.

Kwart van de aandelen

Volkswagen zou overigens niet van plan zijn om Porsche geheel in handen van nieuwe aandeelhouders te geven. Het gaat om een kwart van de aandelen. Naar verluidt levert zo’n pakket al 20 tot 25 miljard euro op. Mocht Volkswagen Porsche echt naar de beurs brengen, dan gebeurt dat volgens Manager Magazin zeker niet dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.