Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 12 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Mokka by Bitter: luxe bakkie

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan bij de 83-jarige Erich Bitter. Op de eind vorige week gehouden Techno Classica in Essen pakte de Duitser uit met weer een nieuw model. Dit maal dient de Mokka als basis.

Bitter Mokka backa

Bitter en Opel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Duitse autobouwer gebruikt steevast de techniek van Opel. Maar waar het in het verleden compleet eigen designs op de technische basis van verschillende Opels zette, daar past de oude baas tegenwoordig louter de aankleding van de Opel-modellen aan. Na de Adam is het nu de beurt aan de Mokka. Beide types zijn nog als Opel herkenbaar, maar dragen de signatuur van Bitter.

Bitter-rooster

De grille met het gevleugelde Opel-logo heeft plaatsgemaakt voor een rooster met een grote B. Dat is het wat het exterieur betreft bij gebleven. Bitter heeft de focus sinds de Adam verlegd naar het interieur en dat geldt dus ook voor de Mokka by Bitter. Het complete meubilair is opnieuw bekleed, waarbij gekozen is voor lederen bekleding met een geruite middenbaan. Het design komt ook op de deurpanelen terug. Op de hoofdsteun staat het Bitter-logo afgebeeld.

Behandeling

Wat de Bitter-behandeling moet kosten, is niet bekend. Maar de heer Bitter geeft zijn signatuur zeker niet cadeau.Bitter Mokka BBitter Mokka A

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.