Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 12 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Kia Niro succesvol van start

Kia’s entree in de wereld van specifieke hybridemodellen is in Zuid-Korea succesvol verlopen. De Koreaanse autobouwer wist van de Niro, die specifiek als hybridemodel is ontwikkeld, al dik 10% van de jaardoelstelling in de eerste tien dagen na de marktintroductie te verkopen.

KIa Niro frMet een verkoopvolume van 2500 stuks in de eerste anderhalve week na de verkoopstart kan Kia tevreden terugkijken op de lancering van zijn eerste als hybridemodel ontwikkelde auto. De fabrikant plant over heel 2016 een afzet van 18.000 stuks in Zuid-Korea. Voor de rest van de wereld staat een verkoopverwachting van 40.000 genoteerd. HIn Nederland verwacht de importeur enkele duizenden exemplaren af te kunnen zetten.

Prius-concurrent

Met de Niro betreedt Kia het territorium van de Toyota Prius. De Koreanen kiezen echter voor een andere aanpak, dan zijn concurrent. De Niro is een cross-over met vijf zitplaatsen en een hoge zitpositie. Het merk is ervan overtuigd dat zowel de vraag naar hybrides en crossovers de komende jaren zullen stijgen, zodat het beide concepten in een model heeft verenigd.

Kia Niro DashPuur elektrokracht

Voor de aandrijving zorgt een 1,6 liter viercilinder benzinemotor, die gekoppeld is aan een elektromotor. De krachtbron levert een systeemvermogen van 141 pk. De auto is in staat enkele kilometers op puur elektrokracht te rijden. Het gemiddeld benzineverbruik zou rond de 1 op 18 liggen.

Prijzen

De marktintroductie in Nederland staat voor komende zomer gepland. De importeur gaat de Niro in twee versies aanbieden, waarbij de basistrim mede door zijn 16 inch grote lagerolweerstandsbanden puur gericht is op een laag brandstofverbruik, terwijl de andere uitvoering op 18 inch wielen, met aangescherpte besturing en een sportonderstel zich meer op een dynamische rijkarakter richt. Over prijzen laat de importeur zich nog niet uit.

LEES OOK: KIA SPORTSPACE WORDT OPTIMA SPORTSWAGON

Trekauto

Op die prijslijst komt overigens een voor de Nederlandse markt interessant optie te staan. Vooralsnog heeft die voorziening nog geen naam, maar laten we het trekpakket noemen. Door die optie aan te vinken, beschikt de Niro over een grotere radiateur, grotere remmen en een trekgewicht van 1.300 kg. De Niro mag normaliter alleen een fietsendrager tot 75 kg trekken.

Zomer

Kia Nederland is inmiddels met de marktcampagne voor de Niro van start gegaan, maar de 4,36 meter lange vijfzitter verschijnt pas deze zomer in de showroom.Kia Niro B

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.