Zoek artikelen en videos op merk

Mitsubishi Outlander test, nieuws, prijs en meer

De eerste generatie Mitsubishi Outlander werd in 2003 op de Amerikaanse markt geïntroduceerd, hoewel het model onder de naam Airtrek al sinds 2001 in Azië werd verkocht. De tweede volgde in 2006.

Het eerste model werd gebouwd op het platform van de Mitsubishi Lancer en samen met het Duitse Daimler-concern ontwikkeld. De auto was een duidelijke crossover, terwijl de tweede en derde generatie van de Outlander meer volgens de SUV-trend zijn ontworpen. Met de introductie van de tweede generatie in 2006 werd de naam Outlander wereldwijd toegepast, dus ook in Azië

Fabricage in Nederland

De auto had een Nederlands tintje, want hij werd een tijdlang bij Nedcar (nu VDL Nedcar) in het Limburgse Born gebouwd, naast productielocaties in onder andere Rusland, Taiwan en het thuisland Japan. De echte verkoopdoorbraak voor de Outlander kwam met de introductie van de derde generatie in 2013. Dat lag niet zozeer aan het model zelf, als wel aan de hybridemotorisatie van de Outlander, waardoor voor de zakelijke rijder een uiterst gunstig bijtellingstarief gold. In december 2013 was de plug-in hybride Outlander in Nederland goed voor 12,6 procent marktaandeel in de verkoop van nieuwe auto’s

Plaats voor zeven personen

De Mitsubishi is een ruime SUV met plaats voor tot wel zeven personen. Hij is, behalve als plug-in hybride, ook met een conventionele verbrandingsmotor leverbaar. Mitsubishi gaat prat op de veiligheidsvoorzieningen van het model, zoals Rear Cross Traffic Alert, dat een waarschuwing geeft als er verkeer van links of recht komt bij het achteruitrijden. Daarnaast beschikt het model, al dan niet als optie, over comfortvoorzieningen, zoals een verwarmbaar, multifunctioneel stuurwiel. Net als andere modellen van Mitsubishi staat de Outlander bekend vanwege zijn betrouwbaarheid.

Andere modellen van Mitsubishi

In 2018 nam Mitsubishi op de Nederlandse markt afscheid van twee modellen: de elektrische auto i-Miev en de Pajero. Laatstgenoemde had bijna een iconische status als terreinauto, maar was door de invoering van de nieuwe WLTP-meetcyclus niet meer te homologeren. Op dit moment bestaat het gamma uit een kleine hatchback, de Space Star, de compacte crossover ASX en de opvallend gestileerde Eclipse Cross. De L200 is een pick-up truck die voornamelijk op grijs kenteken wordt verkocht.