Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Mitsubishi Vision Ralliart Concept is dikke Outlander

Onder de noemer Vision Ralliart Concept pakt Mitsubishi op de 2022-editie van de Tokyo Auto Salon uit met een dik aangeklede Outlander. De Japanse designafdeling heeft de SUV een trainingspak aangemeten. Van extra spierkracht is helaas geen sprake.

Ralliart is de Mitsubishi’s AMG, Sport, M, Gazoo Racing. Het is een divisie die jarenlang winst boekte in de Dakar-rally en het WK rally. Maar diezelfde benaming werd ook toegekend aan civiele uitmonstering van de rallywapens, alsmede accessoirepakketten die de conservatieve ontwerpen van Mitsubishi van wat extra pit moesten voorzien. En dat laatste heeft Ralliart nu opnieuw gedaan. Het voorwerp is de fonkelnieuwe Outlander, een model dat vorig jaar in Japan op de markt verscheen.

Tuningcreaties

De Japanners geven aan dat het nog een concept betreft en dat wanneer de markt er positief op reageert de fabrikant het trainingspak voor de SUV in de handel brengt. Iets dergelijks levert de autobouwer al voor zijn pick-up en Pajero Sport. Nu op de Tokyo Auto Salon – niet te verwarren met de Tokyo Motor Show – staat temidden van alle tuningscreaties uit binnen- en buitenland de Vision Ralliart Concept. De aanduiding Outlander ontbreekt. Alsof je de grote SUV niet meer in het ontwerp herkent na de behandeling van Ralliart.

Mitsubishi hoopt toch nog op komst nieuwe Outlander naar Nederland

Romdom in de spoilers

De Outlander ziet er in sportieve Ralliart-trim wat agressiever uit, wat te danken is aan hertekende bumpers, sideskirts, voorschermen, diffuser en grille met honingraat patroon. Binnen de exterieure aanpassingen zou je ook grote uitlaateindstukken verwachten, maar die zijn niet zichtbaar. Zouden ze achter het gaaswerk in de achterbank verstopt zitten of ontbreken ze omdat het toch een studiemodel is? Ralliart zet hem voor de gelegenheid ook op grote 22-inch lichtmetalen wielen, terwijl daarachter grotere remschijven schuilen.

Opgesierd

Het is overigens niet de enige Outlander die Ralliart voor de Tokyo Auto Salon 2022 onder handen heeft genomen. Op de show debuteert tevens de Outlander Ralliart Style. Ook hier is het koetswerk opgesierd met een pretpakket in de vorm van andere bumpers, sideskirts en het nodige stickerwerk. Let ook even op de spatlappen, een prachtige retro-accessoire. Mitsubishi Ralliart Style

Voor wie de Tokyo Auto Salon wil bezoeken, de deuren openen op 14 januari en sluiten op 16 januari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.