Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 10 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Mitsubishi focust op SUV’s

De volgende generatie Mitsubishi Outlander zal een stuk groter worden dan het huidige model, terwijl de nieuwe ASX juist in formaat afneemt. Tussen de ASX en de Outlander ontstaat zodoende ruimte voor een crossover.

mitsubishi_concept_xr-phev_25
Concept xr-phev

Dat zijn Mitsubishi’s modelplannen voor de komende drie jaar. De Japanse autobouwer wil aanhaken bij de marktontwikkeling dat de consument in vrijwel alle segmenten de overstap maakt naar SUV’s en crossovers. Bestaande klanten worden min of meer gedwongen om over te stappen op een SUV, aangezien het concern geen opvolger voor de Lancer (en elders in de wereld ook voor de Galant) heeft ontwikkeld.

mitsubishi_ex_concept_9
Mitsubishi ex concept

Kleiner

Met de nieuwe ASX, die voor 2017 op de agenda staat, gaat het bedrijf concurreren met de Opel Mokka, Mazda CX-3 en Honda HR-V. De auto wordt een stukje kleiner dan het huidige model. Voor het design hanteert de fabrikant de stijl zoals die met de eX Concept-auto’s is neergezet.

LEES OOK: AUTOFOLDER: MITSUBISHI COLT COUPÉ-CABRIOLET CONCEPT

Opschuiven

Een jaar na de ASX komt een nog naamloze crossover als alternatief voor de Nissan Qashqai en Mazda CX-5. Door de nieuweling schuift de Outlander op naar het segment van de Kia Sorento en Hyundai Sante Fe. Opvallend is dat Mitsubishi van het trio naast plug-in hybridversies ook volledig elektrische varianten zal introduceren.

mitsubishi_ex_concept_27
Mitsubishi ex concept

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.