Autovisie
Autovisie Nieuws 9 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Twee Alfa Romeo Giulia’s voor Italiaanse politie

De politie is in Rome en Milaan vanaf nu een stuk sneller ter plaatse. Alfa Romeo heeft twee 510 pk sterke Giulia Quadrifoglio’s aan de Italiaanse Carabinieri gegeven.

Zwaailichten

Donkerblauw, een wit dak en rode strepen. De snelle Giulia’s krijgen de kenmerkende kleurstelling van de Carabinieri mee. Op het dak zit een groot zwaailicht en ook heeft de dagrijverlichting plaatsgemaakt voor felle blauwe lampen. Ook in de voorbumper zitten nog extra blauw lampen gemonteerd.

LEES OOK: ALFA ROMEO GIULIA VANAF 39.450 EURO

Knoppen

Het blijft niet alleen bij uiterlijk vertoon, want ook het interieur is flink aangepakt. Er is een politieradio gemonteerd en tegen het plafond zit nu een bedieningspaneel voor de sirenes en zwaailichten. In het rechterportier is een houder gemaakt voor een wapenstok en de agent op de rechter voorstoel kan een tablet bedienen.

Training

Niet iedere agent mag plaatsnemen achter het stuur van de twee snelle Alfa’s. Er moet eerst een training worden gevolgd bij Alfa Romeo zodat de agenten op een veilige manier het maximale uit de handgeschakelde 510 pk sterke supersedan kunnen halen. De Giulia’s zijn de eerste twee auto’s van een enorme levering van Fiat Chrysler aan de Italiaanse politie. In totaal gaan er dit jaar 800 producten van het merk (Alfa Romeo Giulietta, Jeep Renegade en Fiat Panda 4×4) in politiekleuren de weg op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.