Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 23 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Mitsubishi roept ruim 80.000 auto’s terug door CVT

Mitsubishi houdt een grootschalige terugroepactie. Recente modellen met een continu variabele transmissie moeten terug naar de dealers in de VS.

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi

Het euvel treft de CVT’s van de Outlander, Outlander Sport en Lancer: in totaal 82.436 exemplaren om precies te zijn. Deze transmissie is geleverd door Jatco, een dochteronderneming van Nissan – dat eerder dit jaar nog een aandeel van 34 procent nam in Mitsubishi.

Volgens de documenten die de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) in de Verenigde Staten openbaar heeft gemaakt, kan de CVT op momenten geplaagd worden door signaalverlies en als gevolg trager accelereren. Het is onbekend of er al ongelukken geweest zijn als gevolg van dit mankement.

Mitsubishi Outlander PHEV Interieur

Nederland

Betreffende auto’s worden in Amerika al gerepareerd. Nederlandse eigenaars hoeven niet te vrezen: de Outlander Sport is hier leverbaar als de Mitsubishi ASX, maar die kan niet besteld worden met een CVT. De terugroepactie is dan ook niet van toepassing in ons land, zo laat een woordvoerder aan Autovisie weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.