Autovisie
Autovisie Campers 6 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Met Mitsubishi op vakantie

Mitsubishi de Japanse fabrikant die al een serieuze offroad reputatie heeft, komt nu zelfs met een optionele Mitsubishi daktent waardoor ze van hun MY2021 L200 pick-up een wel heel stoere camper maken. Je kunt dus vanaf nu met Mitsubishi op vakantie.

Terreinhelden

Mitsubishi dat hier inmiddels vooral een imago heeft als fabrikant van verstandige wat saaie auto’s als de Spacestar en de PHEV Outlander maakt al decennia ook echt gereedschap voor professionals. Niet alleen in de vorm van de pick-up L200, maar ook terreinwagen Pajero mag je scharen onder de echte terreinhelden.

mitsubishi vakantie

Campervakantie in de lift

Of de campervakantie in Japan dit jaar door de Corona-crisis ook zo in de lift zat, weten we niet maar hier in Europa en Nederland zeker. Ook weten we dat kamperen niet meer suf is sinds je van dit werkpaard een camper kunt maken. En het goede nieuws is dat dit geen concept of prototype is, maar een product dat kant-en-klaar klaar te koop is. We kunnen ons voorstellen dat de engineers van Mitsubishi en daktent-specialist GentleTent leuke testweekends hebben beleefd. Ze hebben het namelijk voor elkaar gekregen dat Mitsubishi niet één maar twee modellen op de optielijst zette.

kamperen met mitsubihi

Innovatief

De GT Pick-up zoals het basis tentmodel heet, weegt maar 27 kg. Dat is veel minder dan de gemiddelde daktent. In een recente campertest ontdekte Autovisie dat veel daktenten te zwaar zijn voor normale auto’s en de maximaal toegestane daklast overschrijden. Deze innovatieve daktent van Mitsubishi en GentleTent lost dat op met opblaasbare elementen. De GT Pick-up daktent, die een leefruimte van 140 cm bij 220 cm te bieden heeft, kent dus geen metalen of kunststof tentframe meer. Wel is een 12V elektrische pomp onderdeel van dit vakantiearrangement.

Mitsubishi vakantie
De tent is licht door een opblaasbaar frame

Universeel

Ook als je niet zo’n stoere L200 pick-up hebt, kun je met deze daktent op avontuur. Want je kunt hem ook krijgen met een universele imperiaal zodat hij op andere modellen past. Wie de GT Pick-up daktent wil kopen, kan deze voor net geen 3500 euro bij de Duitse Mitsubishi-dealer bestellen hier in Nederland is hij niet leverbaar. De L200 pick-up kun je hier wel kopen.

met imperial

Ook met complete keuken

Wie op vakantie gaan met een daktent te Spartaans vindt, kan ook een heuse en zeer omvangrijke keukenmodule bestellen die op een foodfestival niet zou misstaan. Je kunt je camperunit vervolgens uitbreiden met alle mogelijke accessoires die het feest compleet maken. Een kookunit is vanzelfsprekend maar een flinke koelkast die zijn stroom haalt uit ook verkrijgbare zonnepanelen is wel weer bijzonder.

keukenunit

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.