Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Je raadt nooit welke auto dit is! Tip: Geen Renault Clio

Je leest het goed, deze auto is geen Renault Clio. Tenminste, als je naar de merkbadge en typeplaatjes kijkt. Onderhuids (en bovenhuids) is deze Mitsubishi Colt namelijk identiek aan de nieuwe Clio.

Simpel doorverwijzen naar de video en het artikel van de gefacelifte Clio kunnen we echter niet. De Colt heeft namelijk een paar andere kenmerken dan de Clio.

De nieuwe Mitsubishi Colt

En dan hebben we het niet over de logo’s. In Nederland is de Clio niet leverbaar met een 65 pk sterke 1,0-liter driecilinder. Dit motorblok staat wel genoemd in het Nederlandse persbericht van de Colt. Het lijkt er dus op dat de kleine driepitter naar Nederland komt.

Verder is er nog de 1,0-liter driecilinder met turbo en 90 pk leverbaar. Die ken je van de Clio. Ook de 1,6-liter viercilinder met hybridetechnologie en 145 pk kennen we al van zijn Franse DNA-kloon. Alhoewel kloon, de neus is toch heel iets anders vormgegeven. We kunnen de Colt beter het tweelingbroertje noemen.

Garantie

Opvallend is dat de Mitsubishi Colt betere garantievoorwaarden heeft ten opzichte van de Renault Clio. Bij Renault krijg je – afhankelijk van model – twee jaar volledige fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking, of drie jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 150.000 km. (waarbij de eerste 2 jaar geen kilometer beperking geldt). De Mitsubishi Colt komt met 5 jaar fabrieksgarantie of 100.000 kilometer. Rijd je dus weinig, dan is een Colt wellicht een slimmere keuze

Wanneer kan je de Mitsubishi Colt bestellen?

Hoe slim die keuze daadwerkelijk is, dat moet de prijs voor het grootste gedeelte besparen. Zowel de Clio als Colt hebben nog geen prijs. De verkoop van de Japanse Fransman begint in oktober 2023. De Clio is vanaf september al leverbaar. Beide modellen worden gebouwd in het Turkse Bursa.

Renault Clio, Mitsubishi Colt
(Afbeelding: Mitsubishi)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.