Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 19 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze vernieuwde Renault Clio kan zomaar een van de laatste zijn

De vijfde generatie Renault Clio gaat alweer vijf jaar mee en dus besloten de Fransozen dat het tijd is voor een facelift. Vrij letterlijk, want het is vooral z’n face die gelift wordt. De opfrisbeurt heeft namelijk vooral betrekking op de voorkant van de nieuwe Renault Clio.

Sinds de vierde generatie Clio is de wagen maar weinig veranderd. Toen in 2019 de huidige generatie geïntroduceerd werd, verraste Renault ons met de inmiddels bekende C-vormige koplampen die een beetje aan scherpe, geboden hoektanden doen denken.

Nieuw lichtdesign van Renault Clio

Dat designelement wordt met deze facelift echter alweer gedag gezwaaid. De Fransozen hebben namelijk een frissere neus getekend voor de Clio en daar horen die koplampen niet meer bij. Het zijn deze strakke, opeenstapeling van kleine lichten die onderdeel zijn van de nieuwe designtaal van Renault en de Clio is het eerste model dat deze lichten voert. De recent onthulde Espace heeft nog niet dit front.

Verder is de voorbumper van de vernieuwde Renault Clio stoerder getekend met strakke, horizontale lijnen. De grille is een stuk breder dan op die van zijn voorganger en kent nu een frappant designelement. De grille wordt naar het midden toe steeds donkerder, om het nieuwe Renault-logo er zo iets meer uit te laten springen.

Peters Proefrit #54: Renault Clio V6 (2001) Franse Duivel

Waar de Clio een nieuwe neus heeft, zijn de zij- en achterkant nagenoeg onveranderd. Wie goed kijkt ziet dat de achterbumper een klein beetje verschilt van het pre-faceliftmodel. Zo heeft de B-segmenter nu neppe, plastic luchtroosters. Renault meent dat deze niet alleen de looks verbeteren, maar ook ‘de technische bekwaamheid van de auto versterken en tevens voor extra grip zorgen’, maar neem dat gerust met een gigantische korrel zout.

Er komt geen elektrische versie

De keuze is reuze, maar niet voor Nederlanders. Hoewel de Clio elders nog altijd leverbaar is met een diesel- en zelfs lpg-motor, heb je als Nederlander enkel de keuze uit een 1.0-liter driecilinder benzinemotor met 90 pk en de E-Tech Full Hybrid met 145 pk. Renault introduceerde deze hybrideversie op het pre-faceliftmodel van de Clio. Daarin zijn twee elektromotoren gekoppeld aan een 1,6-liter viercilinder.Een elektrische variant of een Clio RS gaan er niet meer komen.

Prijzen en levertijd van de nieuwe Renault Clio

Wat de opgefriste Clio zal gaan kosten is nog onduidelijk. Renault zal de prijzen in juni prijsgeven, dus hou Autovisie goed in de gaten. Wel weten we dat de vernieuwde Renault Clio vanaf september leverbaar zal zijn.

Autovisie dubbeltest: Renault Clio Hybrid vs. Toyota Yaris Hybrid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.