Autovisie
Autovisie Nieuws 18 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Mitsubishi Outlander PHEV blijft in trek in Europa

De Mitsubishi Outlander PHEV blijft in trek in Europa, maar niet in Nederland. Buiten Nederlandse grenzen blijft Mitsubishi orders schrijven.

Meer dan 126.000 exemplaren

In 2018 leverde Mitsubishi de 100.000ste Outlander PHEV in Europa af. Dat aantal is inmiddels alweer opgelopen naar dik 126.000 exemplaren. Daarmee is de Outlander PHEV het bestverkopende model van Mitsubishi in Europa. Gemiddeld genomen verkoopt Mitsubishi er nu meer dan 3.000 per maand. Vooral in Duitsland en Frankrijk noteert Mitsubishi groei.

Verkooptoename

Volgens Mitsubishi komt de verkooptoename van de Outlander PHEV deels door de veranderende mindset van Europese klanten, waarbij niet de belastingvoordelen een rol spelen, maar de voordelen van de plug-inhybride aandrijflijn. Sinds de Europese marktintroductie in oktober 2013 zijn er in Europa tot januari 2019 in totaal 126.617 exemplaren van de Outlander PHEV verkocht.

Vlaggenschip

Bernard Loire, President en CEO van Mitsubishi Motors Europe (MME): “De Outlander PHEV is het vlaggenschip van ons merk en een verwijzing naar de lange termijnstrategie van Mitsubishi Motors Corporation, waarbij we onze SUV-historie combineren met technologie op het gebied van elektrificatie.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.