Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 12 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Zien: deze Acura NSX is omgebouwd tot een LaFerrari

We hebben er weer eentje gevonden in de categorie vreemde bouwsels. Dit keer is het echter geen Toyota MR-2 als basis, maar een heuse Acura NSX.

Eens in de zoveel tijd komt er weer zo’n aparte creatie op je beeldscherm voorbij. Een fraaie Ford Focus Speedster bijvoorbeeld, of een moddervette BMW M2 hatchback. Sommige creaties zijn minder goed gelukt, maar kunnen er nog steeds leuk uitzien. PS Modify maakt in Thailand bijvoorbeeld best leuke karretjes. Maar mensen kunnen ook de plank volledig misslaan, getuige deze “BMW M5 Cabrio“. Onze collega’s van Carscoops kwamen nu ook weer met zo’n gekke creatie, die moet lijken op een LaFerrari.

Acura NSX LaFerrari

Acura NSX als basis

Als basis voor deze Ferrari LaFerrari-replica staat een Acura NSX, en dat is geen alledaagse donorauto. Niet de nieuwste variant, maar een exemplaar uit 1995. Deze auto is vrijwel gelijk aan de Honda NSX, alleen ging hij in de VS als Acura over de toonbank. Stiekem is het toch wel jammer dat juist die auto als basis is gebruikt, want het originele model is bijzonder fraai.

Je kunt misschien beter een Ferrari-replica maken op basis van een Toyota MR-2, maar toch zal die nooit een hoge snelheidsbeleving geven. De Acura NSX doet dat in ieder gevak wel, met beduidend meer vermogen. De 3,0-liter V6-motor van de Acura moet er volgens de advertentie zo’n 304 pk uit persen, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/h onder de 6 seconden.

Acura NSX LaFerrari

We noemden het al, advertentie. Deze creatie staat dus te koop. Met 120.700 kilometer op de teller durft de eigenaar er omgerekend nog €93.638 euro voor te vragen. Aan de voor- en achterkant ziet men LaFerrari-invloeden, het interieur is vrijwel met rust gelaten. Ook de vleugeldeuren ontbreken niet op de replica-bodykit. Volgens de advertentie produceert de uitlaat een Formule 1-achtige soundtrack, maar dat is wat ons betreft het enige juiste aan de auto. Het originele design van de Acura NSX, met onder andere de gave klapkoplampen, ziet er toch een stuk fraaier uit dan deze vreemde ombouw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.