Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 17 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Het eerste exemplaar van de laatste Honda NSX brengt recordbedrag op

Nog maar één productiejaar is er weggelegd voor de iconische Japanse sportwagen: de Honda NSX. In zijn afscheidsjaar wordt het model enkel nog als gelimiteerde Type S gebouwd. Het eerste exemplaar van deze laatste serie heeft afgelopen weekend een recordbedrag opgeleverd op een veiling.

De Amerikaan Rick Hendrick, eigenaar van Nascar-team Hendrick Motorsports, legt 1,1 miljoen dollar (zo’n 934.000 euro) voor de auto neer. Hij legde ook al 1,2 miljoen dollar neer voor de eerste versie van het vorige model. Al dit geld gaat niet naar Honda, maar naar goede doelen.

Geen Honda maar een Acura NSX

De laatste versie van de Honda NSX zal het H’tje op de motorkap dragen, maar ook de A van Honda’s luxemerk Acura. De sportauto wordt in de Amerikaanse staat Ohio gebouwd en op de Amerikaanse markt als Acura verkocht. Van de oplage van 350 stuks dragen er 300 de A. De resterende exemplaren beschikken over de H op de bumper.

2022 Acura NSX Type S
(Afbeelding: Acura)

In totaal worden er nog 350 exemplaren van de Honda NSX gebouwd, waarvan maximaal 70 in de kleur Gothan Grey Matte Metallic. Een van deze 70 wordt nu klaargemaakt voor Rick Hendrick.

Extra licht

Naast het extra bijzondere kleurtje krijgt auto nummer 1 ook het optionele ‘Lightweight Sport Package’ ter waarde van 13.000 dollar (zo’n 11 mille). Voor dit geld krijg je carbon-keramische remmen met zilveren remklauwen, een carbon motor-afdekkap en carbon afwerking in het interieur.

Bruter en sneller

Naast het dikkere design van de Type S-versie van de Honda NSX, stopt het merk ook daadwerkelijk meer vermogen achter de voorstoelen. De aandrijflijn levert 26 pk meer dan het origineel. Dit komt neer op een systeemvermogen van 600 pk en 667 Nm aan koppel.

Honda NSX Type S, Acura,
De Acura NSX in de kleur Gothan Grey Matte Metallic. (Afbeelding: Acura)

Deze paarden in de Honda NSX worden niet enkel geproduceerd door de 3,5 liter grote V6 met zijn twee turbo’s. De brandstofmotor krijgt hulp van maar liefst drie elektromotoren. Wil je meer weten over de laatste versie van de Japanse sportcoupé, bekijk dan hier alle info over de Acura NSX Type S.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.