Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 17 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Met deze geniale kit maak je in 5 minuten van jouw bus een camper

Busjes als de Fiat Ducato en Ford Transit worden vaak omgebouwd tot camper. De een gaat er dagelijks in wonen, de ander wil zijn (werk)busje tijdelijk als onderkomen gebruiken.

Voor dit tijdelijke gebruik van de camper heeft het Duitse bedrijf PlugVan een kit ontwikkeld waarmee je jouw bus in 5 minuten omtovert tot camper.

Een parttime camper

De kit is eigenlijk niets meer dan een stalen kooi die vast te zetten is in je bus. Op dit frame kan je vervolgens je eigen interieur samenstellen.

Zo kan je kiezen voor twee klaptafels of een heftafel met een keukenblok en kan je optioneel een waterinstallatie, een kachel, een koelbox en accu’s in de kit meenemen. De normale stahoogte is 1,66 meter, maar er is ook een kit met hefdak waardoor het plafond op 1,92 meter ligt.

In Nederland een (maandelijks) dure optie

Hoewel het gebruik van je (werk)bus als camper een goedkopere optie is dan een losse camper kopen. Is de inbouw wellicht geen slimme keuze wanneer je jouw bus met name als camper gebruikt.

Camper, kit, bus,
(Afbeelding: PlugVan)

Zo is er veel verloren ruimte door de vierkante universele vorm. Wanneer je zelf een busje ombouwt tot permanente camper heb je een veel grotere leefomgeving.

Drie unieke busjes als basis voor de perfecte buscamper

Daarbij mag de bus – als je hem ook zonder kit wilt rijden – niet als camper gekeurd zijn. In Nederland moet je in een camper bijvoorbeeld een vast keukenblok hebben. Wanneer je niet aan de eisen van een kampeerwagen voldoet, moet je meer wegenbelasting betalen.

Wat kost de kit

De kit wordt geleverd in twee standaard uitvoeringen. De PlugVan Pure (vanaf 12.990 euro) heeft een ingericht woonkamertje met bed. Stroom- en waterinstallatie zijn niet aanwezig. De Life-editie (vanaf 18.990 euro) is rijker uitgerust met: water- en elektriciteitsinstallatie, wandkasten, een koelbox, een heftafel en nog veel meer. Wil je de kit zelf samenstellen, dan begint het configureren bij 12.990 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.