Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

We willen de Nissan Note Aura Nismo, maar komt-ie ook?

De Nissan Note kennen we in Europa als een degelijke maar alles behalve spannende hoge hatchback. De Japanners laten echter met de Nismo-versie van de Note een heel ander geluid horen.

Alhoewel, ‘ander geluid’, de sportieve versie van de mini MPV beschikt over de E-Power-aandrijflijn van Nissan. Je rijdt met dit model altijd op de elektromotor. De 1,2-liter driecilinder voorziet het accupakket van stroom.

Sportief doen met een 1,2-liter driecilinder

Het elektromotortje levert 134 pk en 300 Nm koppel. Dit is niet veel, maar de compacte Nissan Note weegt  ‘slechts’ zo’n 1.200 kilogram. Het sportievere randje moet naar boven komen wanneer je Nismo-modus (een van de drie rij-instellingen) selecteert. Betere respons op het stroompedaal en snellere acceleratie is wat deze stand van de normale- en ecomodus moet onderscheiden.

Betere rijeigenschappen dan een normale Nissan Note

Nismo verandert dus weinig aan de prestaties van de auto, al zorgt het sportieve uiterlijk wel voor extra downforce. De 17 inch velgen, rode spiegelkappen en side skirts zullen weinig bijdragen aan de neerwaartse druk. Maar het diffusor-pakket en de aangepaste bumpers doen volgens Nissan Motorsport, met name op hoge snelheid, goed hun werk.

Nissan Note Aura Nismo
(Afbeelding: Nissan)

Nissan Motorsport ontwikkelde voor de Note Aura ook een unieke wielophanging. In combinatie met de extra downforce moet dit voor een betere wegligging zorgen.

Nissan Note Aura Nismo
(Afbeelding: Nissan)

Het sportieve randje is ook doorgevoerd in het interieur. Zo zit je op Recaro kuipstoelen, zijn de stiksels in een contrasterende rode kleur en heb je zelfs een middenmarkering op je stuurwiel.

De Nissan Note Aura Nismo durft het water niet over

Hoewel zo’n sportieve maar toch relatief milieuvriendelijke en lichte hybride-Note best een aantrekkelijke aankoop kan zijn in BPM-land Nederland, wordt de Nissan enkel in Japan geleverd. Nissan Nederland laat aan Autovisie weten: “De e-Power techniek die ook in deze Note zit komt wel naar Europa. Volgend jaar vindt e-Power zijn weg naar de Qashqai en nieuwe X-trail.”(..) “Voor de Note zelf zijn geen plannen om die naar Europa te halen. In de EU ligt de focus voor Nissan meer op crossovers.” Hoeveel de Nissan Note Aura Nismo kost is nog niet bekendgemaakt.

Nissan Note Aura Nismo
(Afbeelding: Nissan)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.