Autovisie
Autovisie Nieuws 25 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Allereerste Acura NSX rolt van de band

De productie van de Acura NSX is in het Amerikaanse Ohio van start gegaan. Het eerste exemplaar is nu van de band gerold en ook direct overhandigd aan zijn nieuwe eigenaar.

2015 Honda NSX

De allereerste Acura NSX werd eerder dit jaar geveild voor een bedrag van 1,2 miljoen dollar, ruim zeven keer de prijs die normaal voor een NSX betaald moet worden. Rick Hendrick, eigenaar van het NASCAR-team Hendrick Motorsports, was destijds de winnende bieder in de veiling van Barrett-Jackson. De opbrengst gaat volledig naar een goed doel.

LEES OOK: HONDA NSX NET ZO DUUR ALS PORSCHE 911 TURBO

#001

Hendricks reed zijn NSX zelf van de productielijn. Helemaal standaard is hij niet, want Hendricks heeft het complete carbon-pakket genomen op de auto. Zo zijn de motorcover, de achterspoiler en het dak gemaakt van het lichtgewicht materiaal. De auto kreeg ook speciale wielen mee en carbonkeramische remmen.

Europa

De productie van de Europese Honda NSX start later dit jaar, eerst worden er meerdere exemplaren van de Acura gemaakt. De auto’s zijn verder nagenoeg identiek, met een 3,5 liter zescilinder die ondersteund wordt door twee elektromotoren. Hij heeft een systeemvermogen van 573 pk. Daarmee kan de 1.725 kg zware NSX in 3,0 seconden naar de 100 km/u sprinten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.