Autovisie
Autovisie Nieuws 25 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Onder de hamer: doorrookte Imperial uit Mad Men

Het is een van de meest succesvolle series van de afgelopen jaren. Mad Men won meerdere prijzen en werd geroemd om de aandacht voor details. Als hoofdpersoon Donald Draper een bezoek brengt aan Californië rijdt hij deze prachtige Imperial Crown Convertible uit 1964. Volgende week gaat hij onder de hamer.

Mad Men

De laatste aflevering van Mad Men werd vorig jaar uitgezonden, maar nog steeds worden er regelmatig verschillende items uit de serie te koop aangeboden. Dit keer is dat onder meer de Imperial Crown Convertible waarin hoofdpersoon Donald Draper, gespeeld door acteur Jon Hamm, heeft gestuurd. In aflevering drie van serie vier brengt Draper een bezoek aan Californië. Op dat moment speelt de serie zich af in februari 1965. Draper, die in de serie de ene sigaret na de andere rookt, rijdt in meerdere scènes in deze Imperial Crown Convertible.

LEES OOK: AUTOFOUTEN OP HET WITTE DOEK – DEEL 3

Imperial

Op de papieren van de auto staat Chrysler Imperial Crown Convertible, maar dat klopt niet. Imperial was destijds een los luxemerk van de Amerikaanse autobouwer. Met Imperial wilde Chrysler het opnemen tegen luxemerken als Lincoln en Cadillac. Je kunt het nu een beetje vergelijken met DS en Citroën, ook een label dat een los merk werd. Exclusief is de auto zeker, want in 1964 werden er slechts 922 exemplaren van gemaakt. Daar zijn er nu naar schatting nog zo’n 200 van over.

Donald Draper - Autovisie.nl - Mad Men

Cadillac

Het is niet de eerste keer dat een auto uit de serie onder de hamer gaat. Vorig jaar werd de Cadillac, die Draper later in de serie rijdt, ook al verkocht. Die auto ging toen voor ruim 50.000 euro, ongeveer drie keer de prijs die het model normaal gesproken opbrengt. Deze Imperial werd vorig jaar ook al een keer verkocht, toen voor een bedrag van 40.000 dollar. De verwachting is dat hij nu meer op zal brengen. Over zeven dagen begint de veiling bij Screenbid, een veilinghuis dat regelmatig relikwieën uit films en series veilt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.