Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 8 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

PS Modify maakt bizarre replica’s van extreme hypercars

In Thailand is er een custom shop die replica’s bouwt op basis van kleine sportautootjes. ‘PS Modify, zoals de onderneming heet, heeft onder meer replica’s van de Lamborghini Veneno, Porsche Carrera GT en de LaFerrari.

Nu melden we wel vaker schimmige praktijken rondom replica’s van supercars, maar deze zaak pakt het iets anders aan. Het idee is wel hetzelfde. Je pakt een goedkopere auto en bouwt daar een bestaande supercar op met licht materiaal. Wat dan wel opvalt, is dat de proporties niet helemaal overeen komen. Zo ook bij PS Modify.

Replica's Ferrari Lamborghini
Facebook, P.S. Modify

Ambachtswerk

Toch is het werk van PS Modify wel heel erg strak. Het bedrijf maakt alle panelen met de hand. Maar het wordt nog gekker. Voor de creaties die ze maken maken ze zelf op maat gemaakte lichtunits. Zoals te zien in onderstaande video van ‘CB Media’ heeft de Veneno replica ook de lichtunits van een Veneno, maar op andere schaal. De Veneno-achtige replica is op basis van een Toyota MR-2 (Zie hier Peters Proefrit van de MR-2), maar vrijwel niets is meer origineel. Het interieur is bijna volledig aangepakt met op maat gemaakte panelen en bekleding, de motor is getuned en het onderstel is licht aangepast met luchtvering. In de video zijn ook een LaFerrari-replica, een Porsche Carrera GT-replica en een Ferrari F12 Berlinetta te zien. Laatstgenoemde is overigens op basis van een Honda Prelude.

Geen echte replica’s

Het zijn dus geen 1-op-1 replica’s van originele supercars, maar dat is ook niet waar het bedrijf heen wil. Ze baseren hun creaties op de mooie auto’s uit de duurdere klasse, maar het verschil is nog duidelijk aanwezig. Zij willen iets unieks voor hun klanten bieden. Naast deze op supercars gebaseerde bodykits bieden zij namelijk ook mildere ombouwmogelijkheden voor normale auto’s aan, iets wat het Japanse Liberty Walk ook bezighoudt. Voor een bodykit, een transformatie van het interieur en de motortuning zoals in de video te zien is wordt zo’n 33.000 euro gerekend. Dan heb je wel een heel unieke Toyota MR-2 onder je billen!

Bron en foto’s: PS Modify

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.