Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 8 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Flinke kater voor koper ‘Cadillac van Freddy Heineken’

Vorige week berichtten we over de voormalige Cadillac van Freddy Heineken, die door BVA Auctions werd geveild en voor 56.000 euro werd afgehamerd. Maar de toen gelukkige koper zit nu mogelijk met een flinke kater thuis.

Alles wees er vorige week op dat de Cadillac Fleetwood Brougham inderdaad de auto van Freddy Heineken was. Het veilingstuk bevatte immers informatie over de aanpassingen die Heineken aan de auto had gedaan. Op een van de foto’s stond zelfs een afbeelding van Heineken naast de auto. Bovendien stuitten we op oude verhalen over deze auto, van een man die de Cadillac van Freddy Heineken jaren geleden al in België had opgehaald. De uiteindelijke koper betaalde vorige week 56.000 euro voor het kavel.

Onderzoek

Maar volgens grondig onderzoek van quote Quote is de geveilde Cadillac helemaal nooit van Freddy Heineken is geweest. Het medium kreeg kort na de publicatie van hun artikel al verschillende berichten van mensen die twijfelden aan de geschiedenis van de betreffende auto. Die twijfels werden volgens hen bevestigd door Ton Thies, de voormalig eigenaar van een bedrijf dat gespecialiseerd was in VIP-vervoer.

“Het is een grof schandaal”, zo vertelt Thies tegenover Quote. “Die auto is van mij geweest en hooguit 3500 euro waard.” De gepantserde Cadillac van Heineken zou Heinekengroen zijn geweest. Dat blijkt uit meerdere bronnen van het medium, die zeggen zelf in die auto te hebben gezeten.

VIP-transport

Wat blijkt nu: er bestaan meerdere van deze gepantserde Cadillac Fleetwoods. Ton Thies zegt de originele auto van Heineken te hebben verkocht aan een Russische minister, met toestemming van Freddy Heineken zelf. Thies liet in die tijd zelf twee nieuwe Cadillacs bepantseren in Italië, die hij daarna inzette voor VIP-transport met persoonsbeveiliging. De auto is volgens hem nooit aan het Heineken-concern verhuurd. Het geveilde object van BVA Auctions betreft volgens Thies een van deze twee door hem gepantserde Cadillacs. Een woordvoerder van Heineken Holding zegt ook dat het geveilde object nooit eigendom van Freddy Heineken is geweest.

Aan de hand van die informatie heeft Quote de zaak nader onderzocht. Zo trok het onder andere het telefoonnummer van het autobedrijf na, dat naar eigen zeggen jaren geleden de Cadillac van Heineken in België had gekocht. Dat nummer bleek niet meer in gebruik. Ook BVA Auctions heeft nog niet op de kwestie gereageerd, maar een bron meldt Quote dat het veilinghuis een detective in dienst heeft genomen om de zaak uit te zoeken. Wordt vervolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Quote

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.