Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 2 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Update: Cadillac van Freddy Heineken levert flink bedrag op

Vanavond wordt er een bijzondere auto afgehamerd door BVA Auctions. Het gaat om de Cadillac Fleetwood Brougham, die eigendom was van Freddy Heineken.

UPDATE: Gisteravond is de Cadillac Fleetwood Brougham, voormalig eigendom van Freddy Heineken, voor een bedrag van 56.000 euro online afgehamerd. 

De veiling van de bijzondere Cadillac sluit vanavond om iets over acht. Op dit moment (15:57 uur) bedraagt het hoogste bod 7500 euro. Voor dat bedrag – dat ongetwijfeld nog gaat stijgen – krijg je een Fleetwood uit 1983 met een heel bijzondere historie.

Ontvoerd

Heineken had begin jaren ’80 al een Cadillac, maar besloot er in 1983 nog een te kopen. In dat jaar werd hij ontvoerd en toen hij vrij kwam, besloot hij het zekere voor het onzekere te nemen. Hij kocht deze Fleetwood Brougham en liet de auto flink pantseren. Heineken trok daar naar verluidt ongeveer twee ton voor uit. De Cadillac kreeg vijf centimeter (!) dikke ramen en in de kofferbak plaatste men een zuurstoftank. Op die manier zouden de inzittenden veilig zijn in het geval van een gasaanval.

De gepantserde Amerikaan staat er nu nog zeer acceptabel bij, met 73.189 kilometer op de teller. De carrosserie en elektronica behoeft volgens de adverteerder wel wat aandacht. Op het eerste oog ziet de blauwe carrosserie er overigens nog fraai uit. Ook het interieur van de Cadillac, dat in blauw velours is uitgevoerd, heeft geen scheuren en lijkt nog in topconditie. In het vooronder ligt een 4,1-liter V8, goed voor 137 paarden die allemaal naar de achterwielen wordt gestuurd. De krachtbron is gekoppeld aan een viertraps automaat.

Filmset

Het is overigens niet de eerste keer dat deze auto van eigenaar kan veranderen. Zo’n negen jaar geleden kwam de auto in handen van een Nederlands bedrijf dat auto’s voor filmsets verhuurt. Het kenteken van de auto is overigens wel vervallen, dus wie deze zware Cadillac weer rijdend wil krijgen, is waarschijnlijk nog wel even bezig. De laatste jaren heeft de auto immers voornamelijk stilgestaan.

Benieuwd naar de veiling van de Cadillac? Klik dan op deze link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.