Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 11 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Vakantietip: de Nockalmstrasse in Oostenrijk – Video

Ga je dit jaar naar Oostenrijk op vakantie of ben je op doorreis naar Italië, Kroatie of Slovenië? Ruim dan tijd in voor de Nockalmstrasse in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië.

Voor een kleine 20 euro levert hij ruim 30 kilometer aan stuurplezier met 52 haarspelden, talloze lange doordraaiers en bloedsnelle knikken. Rij met Peter Hilhorst mee in de Toyota Supra 2.0.

De Nockalmstrasse is tolweg en voert van Innerkrems naar Reichenau in het zuidoosten van het Alpenland. Het heeft ontelbare bochten, waaronder 52 genummerde hairpins. Een bergpas die je ooit gereden moet hebben als autoliefhebber. Niet alleen het asfaltverloop is adembenemend mooi, maar ook de uitzichten zijn fenomenaal. De ene wereldbocht wordt opgevolgd door een nog mooiere. Ga bij voorkeur vroeg in ochtend of aan het begin van de avond om ongestoord te kunnen rijden.

Geen sper

De Toyota Supra 2.0 is het basismodel van de reeks en kost 62.000 euro. Daarmee is hij 22.000 euro goedkoper dan de versie met de 3,0-liter zescilinder. Hij heeft een 2,0-liter viercilinder turbomotor met 258 pk en 400 Nm, waarmee hij in 5,3 seconden naar 100 km/h kan sprinten. Hij heeft dezelfde achttraps automaat als 3.0 en uiteraard ook achterwielaandrijving. Er is een open achterdifferentieel in plaats van variabele sperdiff van de het topmodel. Echter, de Supra 2.0 is 100 kg lichter en die gewichtsbesparing zit hem voor het overgrote deel in de neus.

Overigens namen we de Toyota Supra al eerder mee voor een avontuur in het buitenland. Toen hadden we echter de versie met drieliter zes-in-lijn in onze handen. In die reportage zetten we de nieuwe sportcoupé van Toyota tegenover de Audi TT RS en de Alpine A110 S. Benieuwd naar de video van dat geweldige avontuur in de Duitse Moezel? Kijk dan hier de video!

Autovisie Magazine

Het complete verhaal over onze trip naar Karinthië inclusief prachtige fotografie lees je in Autovisie Magazine nummer 17, die vanaf aanstaande donderdag (13 augustus) in de winkels ligt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.