Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 2 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Toyota Camry Solara wil BMW M5 zijn

Niet iedereen is een liefhebber van de Toyota Camry Solara. Integendeel. Maar waar de meeste mensen gewoon kiezen voor een andere cabriolet, besloot de vorige eigenaar van deze Japanner iets merkwaardigs met de Toyota te doen.

De laatste tijd hebben we een aantal bizarre creaties met je gedeeld. Denk aan een Tesla Model 3 Cabriolet, een Ford Focus Speedster en een Jaguar E-Type die onderhuids een Mazda RX-7 bleek te zijn. En daarom konden we je deze Toyota je ook niet onthouden.

Goed gelukt

Maar waar de eerdergenoemde creaties nogal goed gelukt waren, is het resultaat in dit geval iets minder succesvol. Hoewel we het aanpassen van een Camry Solara alleen maar kunnen toejuichen, blijkt dat de toenmalige eigenaar van deze Japanner de auto nog meer heeft verpest. Zie hier namelijk een ‘BMW M5 Cabrio’.

Toyota Camry Solara

Toyota Camry Solara M5

De vorige eigenaar besloot het front van een E60 BMW M5 te pakken, en die simpelweg op de neus van de Toyota te monteren. Het eindresultaat is een Toyota Camry Solara die, op zijn zachtst gezegd, nóg lomper is geworden dan-ie al is. Er is echter nog meer aangepast. Volgens de verkoper is er $3500 dollar uitgegeven aan een andere kleur en ‘overige details op de carrosserie’. De kleur op de neus is een mix van zilver, wit en rood en dat thema zien we over de gehele auto. Ook heeft de auto een nieuw vouwdak en een set vijfspaaks wielen, wat bij elkaar nog eens $2200 heeft moeten kosten.

Toyota Camry Solara

Interieur op maat

Het interieur moet natuurlijk bij het exterieur passen, dus ook hier zien we vanzelfsprekend de nodige veranderingen. Zo zijn er op maat gemaakte stoelen geplaatst, afgewerkt in een mix van grijs en wit leer. Daarnaast bevat het interieur tal van rode accenten, zoals de vloermatten en ventilatieopeningen, en een nieuw stereosysteem. Volgens de verkoper genereert de Toyota Camry Solara ‘geweldige feedback en interesse op autoshows en op straat’. Of dat komt omdat-ie zo mooi is, is nog maar de vraag. Afijn, het exemplaar staat te koop op Facebook, voor een schappelijke $7500 (€6715). Misschien dat je nog winst kunt maken op de onderdelen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Carscoops

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.