Autovisie
Autovisie Nieuws 21 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Er is nu een cabrioletversie van de Tesla Model 3. Maar wil je die wel?

Met een wagenpark van bijna 32.000 stuks is de Tesla Model 3 nog niet zo dik bezaaid op de Nederlandse wegen, want van de Volkswagen Golf rijden er tien keer zoveel op de Nederlandse wegen. Maar mócht je nu vinden dat die Model 3 niet zo exclusief is als jij zou willen, dan is er een alternatief.

Het Amerikaanse Newport Convertible Engineering maakt de namelijk de Tesla Model 3 Cabriolet! Gegarandeerd dat je dan een zeldzame verschijning op de weg bent. Maar de allereerste vraag is natuurlijk of je dat zou willen, want de zaag gaat in het aerodynamisch geoptimaliseerde design van de elektro-sedan en wat resulteert in een… enfin, vul zelf maar in. De Tesla Model 3 Cabriolet is niet de allermooiste cabriolet die er op de prijslijst staat of zelfs ooit stond.

Tesla Model 3 convertible
Newport Convertible Engineering

De Amerikanen halen het dak vanaf de voorruitstijl weg en behouden de B-stijl van de Tesla om daar een rolbeugel-ontwerp van te maken. Die B-stijl is sowieso overeind blijven staan omdat daar het oog zit om je sleutelpasje tegen aan te houden. Het dak is een linnen kap, waarop op ouderwetse wijze de vergrendelingshendels zijn aangebracht. Hij komt achterop het koetswerk van de Tesla te liggen, zoals we dat vroeger op de Volkswagen Kever Cabriolet ook zagen. Het gaat zodoende niet ten koste van de bagageruimte als er in ieder geval geen verstevigingsbalken in de kofferruimte zijn gemonteerd.

Vierdeurs Cabriolet

Overigens is de Tesla Model 3 Cabriolet onveranderd een vierdeurs model, en dat blijft een unieke combinatie: vier deuren en een open dak. Newport Convertible Engineering staat er om bekend. De carrosseriebouwer maakte eerder al een open variant van de Model S, terwijl het ook de vierdeurs Chrysler 300 (in de Verenigde Staten zonder ‘c’) en Range Rover maakte. Het eerste exemplaar van de Tesla Model 3 Convertible heeft het levenslicht gezien. Het is niet bekend of de auto in opdracht van een klant is gemaakt of puur als showmodel.

Newport Convertible Engineering geeft aan dat het bedrijf de auto’s wereldwijd levert. Een prijs van de conversie van de Tesla is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.