Autovisie
Autovisie Nieuws 21 mei 2020

Verkleinde Rolls-Royce Cullinan is net echt

Mocht er kabouters bestaan, dan staat de meest ultieme auto nu voor ze klaar. Rolls-Royce levert een miniatuuruitgave van zijn kolossale Cullinan en dat schaalmodel beschikt over dezelfde functionaliteiten als het origineel, zij het in een verkleinde uitvoering.

Brandende verlichting, paraplu’s in de portieren, te openen deuren, verstelbare stoelen, een beweegbare middenarmsteun. Het is te gek, maar met de Rolls-Royce Cullinan in schaal 1 op 8 lijkt het alsof de auto echt is, en jij gewoon een reus bent. Dat jij niet stiekem bent gegroeid wordt bevestigd door de krachtbron. De V12-motor loopt niet en de tankklep kan niet openen.

Cullinan met meer dan 1000 onderdelen

Je koopt hem volgens de autobouwer niet zomaar bij de dealer. Zoals bij de echte Cullinan het geval is, ga je met de verkoper in gesprek over de samenstelling van de auto. Ook al betreft het hier een schaalmodel met meer dan 1.000 individuele onderdelen, het miniatuurmodel wordt geheel naar de wens van de klant aangekleed. Ten minste, de kleurstelling. De auto wordt met de hand gespoten – het schaalmodel kan moeilijk tussen de echte auto’s door de lakstraat – in een kleur die ook in het reguliere (!) kleurenschema met 40.000 tinten van Rolls-Royce is opgenomen. Nadat hij zijn lak heeft, wordt de replica met de hand gepolijst. Ja, zelfs de beroemde ‘coach line’ wordt op de verkleinde uitgave met de hand aangebracht.

Brandende verlichting

De verlichting werkt met een afstandsbediening. Niet alleen gaan de lampen aan de voor- en achterzijde aan, ook de interieurverlichting doet het. Zelfs de verlichte instaplijsten! De prijs van het schaalmodel is niet opgegeven. Als je er om vraagt, kun je hem zeker niet betalen, zo is de gedachte. Maar de mogelijkheden van het personaliseren van de verkleinde Cullinan betekent dat het prijskaartje uit zeker vijf cijfers bestaat.

Rolls-Royce Phantom

Wie het miniatuurmodel vervaardigt, zegt Rolls-Royce niet. In het verleden leverde Rolls-Royce ook schaalmodellen, zoals van de Phanton Drophead, Phantom Coupé en Ghost. Die Kyosho-producten waren echter in de schaal 1 op 18.

Reageer op artikel:
Verkleinde Rolls-Royce Cullinan is net echt
Sluiten